PROJEKT SPLIT - SOLIN

U Stobreču je planirano zatvaranje dijela Ivankove ulice zbog radova na vodno-komunalnoj infrastrukturi

U sklopu šireg projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split – Solin, koji je od vitalnog značaja za lokalnu zajednicu, radovi su u punom jeku u naselju Stobreč. Ovi radovi su dio ugovora “Spoj sustava odvodnje južnog sliva Grada Splita na UPOV Stupe i dogradnja podmorskog ispusta Stobreč”.

U cilju minimiziranja smetnji za promet i svakodnevni život mještana, radovi su organizirani u više faza. Ukupna dužina iskopa u Ivankovoj ulici iznosi impresivnih 704 metara.

Prva i druga faza radova koncentrirane su u Ivankovoj ulici, počevši od kućnog broja 122 pa sve do glavnog križanja ulice.

Stoga će u utorak, 2. travnja 2024. godine, biti privremeno reguliran promet u Ivankovoj ulici u naselju Stobreč, od kućnog broja 122 pa sve do glavnog križanja ulice. Ova dionica bit će zatvorena za promet vozila, a očekivano trajanje radova je do 15. lipnja 2024. godine.

Svi stanovnici obuhvaćenih područja bit će pravovremeno obaviješteni o planiranim radovima i očekivanom vremenskom okviru njihovog trajanja kako bi mogli prilagoditi svoje aktivnosti.

Izvođači ovih važnih radova su tvrtke Zajednica gospodarskih subjekata STRABAG d.o.o. iz Zagreba i POMGRAD INŽENJERING d.o.o. iz Splita, dok je nositelj Projekta Vodovod i kanalizacija d.o.o. Split.

Projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split – Solin ukupne je vrijednosti 237.807.499,19 eura. Većinski dio sredstava osiguran je iz Europske unije, dok se preostali dio sufinancira nacionalnim sredstvima.

Ovim projektom, osigurat će se sukladnost s europskim standardima u vodno-komunalnim djelatnostima, posebno u smislu direktiva o pročišćavanju komunalnih otpadnih voda i o kvaliteti vode namijenjene za ljudsku potrošnju.

POSLJEDNJE DODANO: