POČAST HRABROSTI

Stipo Mlinarić Ćipe odao počast hrvatskim domoljubima Pavi Vegaru i Ambrozu Andriću

Saborski zastupnik i nositelj liste Domovinskog pokreta u X. izbornoj jedinici, Stipo Mlinarić Ćipe, odao je počast žrtvi hrvatskih domoljuba i revolucionara Pave Vegara i Ambroza Andrića. Ćipe se žrtvi pripadnika skupine Fenix poklonio na spomen obilježju u Trnbusima, istaknuvši njihovu ključnu ulogu u putu prema samostalnosti Hrvatske.

Pavo Vegar i Amabroz Andrić svjetionici su koji su nama koji smo krenuli u borbu za samostalnost 1991. pokazivali put. Bez njihove žrtve, bez žrtve Zvonka Bušića, kao i tisuća drugih zamrla bi nacionalan svijest i misao vodilja o samostalnoj hrvatskoj državi.

Kritizirajući aktualnu političku situaciju, posebno Plenkovićevu vladu, Ćipe je naglasio nelogičnost označavanja tih heroja kao terorista.

Kako im se danas zahvaljuje samostalna Hrvatska država? Za Plenkovićevu i Pupovčevu vladu oni su službeno teroristi. Zamislite u što su oni pretvorili ovu državu! Ljude koji su bili najhrabriji i koji su krenuli u borbu za slobodu prije svih, oni službeno drže teroristima.

Najavio je i aktivnosti Domovinskog pokreta kako bi se ispravile nepravde prema ovim velikanima.

Promijenit ćemo to, ispravit ćemo nepravde prema našim velikanima. Ovi ljudi će dobiti spomenike i ulice u našim najvećim gradovima – zaključio je Mlinarić u objavi.

POSLJEDNJE DODANO: