NOVA AFERA

U Dubrovniku uhićen muškarac zbog poticanja prostitucije državljanke Argentine

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske završili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim hrvatskim državljaninom, koji se sumnjiči za kazneno djelo “Prostitucija” prema članku 157. stavku 1. Kaznenog zakona.

U skladu s izdanom potragom, policija je uspješno uhitila osumnjičenog muškarca jučer na PGP Vinjani Gornji. Nakon toga, provedeno je kriminalističko istraživanje koje je otkrilo da je od 25. siječnja do 8. veljače ove godine, osumnjičeni poticao 40-godišnju državljanku Argentine na pružanje različitih seksualnih usluga na području Dubrovnika, s različitim novčanim iznosima za svaku uslugu.

Prema izvješću, zaradu su dijelili po pola, dok je državljanka Argentine u tom razdoblju uplatila najmanje 1800,00 eura osumnjičenom, zadržavajući ostatak za sebe.

Osumnjičeni 28-godišnjak je, uz kaznenu prijavu, prebačen u pritvorsku jedinicu, dok je 40-godišnja argentinska državljanka prekršajno sankcionirana zbog odavanja prostituciji.

POSLJEDNJE DODANO: