KARIKATURALNA RAZMIŠLJANJA

Alojzije Stepinac u slici i riječi

U ponedjeljak, 11. ožujka u 15 sati, Teatrin Gradske knjižnice Solin bit će domaćin otvaranja izložbe karikatura pod nazivom “Alojzije Stepinac u slici i riječi”. Organizatori i suorganizatori ove značajne manifestacije su Družba braće Hrvatskog Zmaja – Zmajski stol u Osijeku i Zmajski stol u Splitu, te Ogranak Matice hrvatske u Osijeku i Splitu, Hrvatska udruga Benedikt, HKD Napredak Split, Povijesna postrojba “Kliški uskoci”, uz domaćinstvo Gradske knjižnice Solin. Splitsko-dalmatinska županija ponosno se ističe kao pokrovitelj ovog događaja.

Uvodno predavanje o blaženom Alojziju Stepincu održat će poznati profesor dr. Mladenko Domazet. Tom prigodom, bit će prikazan i dokumentarni film koji osvjetljava komunistički progon kardinala Stepinca. Stihove posvećene Blaženiku izgovarat će Marija Grgić i Jure Benzon.

Ulaz na otvaranje i razgled izložbe je slobodan za sve zainteresirane, a izložbu će biti moguće posjetiti do 18. ožujka. Ova izložba karikatura predstavlja značajan kulturni događaj koji pruža uvid u lik i djelo Alojzija Stepinca kroz prizmu umjetničkog izraza.

POSLJEDNJE DODANO: