PROSTITUCIJSKI LANAC

Peruanka u Varaždinu organizirala prostituciju u suradnji s dvije Venezuelanke

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su završili kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjom državljankom Republike Peru, kao i nad državljankama Republike Venezuele u dobi od 37 i 26 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prostitucija.

Prema sumnjama, 34-godišnjakinja je koristila mobilne telefone i profile na internetskoj stranici kako bi oglašavala seksualne usluge u iznajmljenim stanovima na području Republike Hrvatske, posebice u Varaždinu. Ona je komunicirala s potencijalnim klijentima, pružala im informacije o uslugama te angažirala državljanke Venezuele za pružanje tih usluga.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, 34-godišnjakinja je predana pritvorskom nadzorniku PU varaždinske, dok je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu podnesena kaznena prijava. Državljankama Venezuele, zbog prekršaja iz članka 12. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, izdani su prekršajni nalozi.

Također, tijekom istraživanja, kod 37-godišnjakinje je pronađena droga ecstasy ukupne mase 0.4 grama, zbog čega je također dobila prekršajni nalog.

POSLJEDNJE DODANO: