TREĆI DAN BEZ REZULTATA

Treći dan potrage za malenom Dankom: Hrvatska nudi pomoć u traganju

Treći dan intenzivne potrage za dvogodišnjom djevojčicom Dankom Ilić iz prigradskog naselja Banjsko Polje, nedaleko od grada Bora na istoku centralne Srbije, nije donio nikakve konkretnije tragove o njenom nestanku. Iako su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije nakon 27 sati detaljne pretrage terena obustavili dalju potragu, ističući da dosadašnji rezultati ukazuju da se djevojčica ne nalazi na području od oko 10 kvadratnih kilometara, istraga nastavlja u novim smjerovima, prenosi INDEX.HR.

Prema informacijama objavljenim u Blicu, policija je preusmjerila istragu na temelju tri ključna elementa. Prvo, detaljno se analizira mobitel majke Ivane Ilić, čiji bi podaci mogli otkriti nove tragove ili osobe važne za slučaj. Očekuje se da će ovaj vještački proces pružiti dodatne informacije o kretanju majke u trenutku nestanka djevojčice, kao i o mogućim kontaktima koje je imala. Drugo, vrši se analiza podataka s baznih stanica mobilne telefonije kako bi se utvrdilo kretanje osoba u blizini mjesta nestanka. Ova analiza je ključna za mapiranje potencijalnih ruta kretanja djevojčice ili drugih osoba u danima i satima prije nestanka. Treće, detaljno se provjeravaju podaci o prijavi nestanka djevojčice, uključujući privatne živote i kontakte članova obitelji. Ovaj dio istrage fokusiran je na provjeru dosadašnjih iskaza članova obitelji, kao i na eventualne suprotstavljene informacije ili nedosljednosti.

Ova promjena fokusa istrage proizlazi iz činjenice da djevojčica nije pronađena nakon detaljne pretrage terena Banjskog polja. Također, u pomoć u potrazi za Dankom pritekla je i Hrvatska, što svjedoči o regionalnoj suradnji i angažmanu više institucija u ovom slučaju.

U ovom trenutku nema informacija o novom tragu koji bi mogao voditi istragu dalje od mjesta nestanka. Policija nastavlja intenzivno raditi na pronalasku bilo kakvih tragova koji bi mogli dovesti do rješenja ovog slučaja, dok zajednica i dalje ostaje u nadi za siguran povratak male Danke. Očekuje se da će nadležne službe nastaviti redovito ažurirati javnost o razvoju situacije.

POSLJEDNJE DODANO: