ŠOK PRIJE IZBORA

Josip Markotić u splitskom vijeću će ubuduće djelovati kao nezavisni!

U splitskom Gradskom vijeću stranka Most spala je na tek jednog člana. Naime, Josip Markotić ubuduće će djelovati kao nezavisni vijećnik, a Most će predstavljati tek Tihomir Galić koji je u lokalni parlament ušao kao zamjena prepoznatljivog lica, Ivane Ljulj Cvitanić koja je ranije postala dio Državnog izbornog povjerenstva.

No bio je to, očito, tek kraj čaše koja se dugo vremena punila i očito prelila koji tjedan prije izbora za Sabor. Već duže se vremena, točnije više od godine dana, otvorenih karata pričalo o iznimno lošem odnosu s nacionalnih instanci prema splitskom ogranku stranke. Krenulo je još u lipnju 2020. kada je Most napustio Ante Bradarić Šljujo, nastavilo se tihim odlaskom Ante Čikotića, a onda i napuštanjem stranke nekolicine ljudi koji su bili potporni stupovi stranke, među njima tako i Jelene Kovačić. Imena koja su stranci davala dodanu vrijednost iza svjetla kamera.

Ovo posljednje je bilo posebno bolno, uzme li se u obzir i taj detalj kako je iz fotelje vijećnice morala Ljulj Cvitanić što je i za oponente iz drugih stranaka bio nenadoknadiv gubitak.

Iako o tome javno nije govorio, da je vijeće dobilo još jednog nezavisnog, uz Damira Barbira, postalo je jasno samo jednim klikom na službene gradske stranice.

Neće ovo biti moment za pohvalu stranci kojoj će listu u desetoj izbornoj jedinici na predstojećim izborima nositi Bože Petrov, odmah nakon njega stajat će Ante Kujundžić, a devetu će izbornu jedinicu predvoditi Miro Bulj. Markotića nije bilo na listi, a Most će na izbore zajedno sa Nezavisnom listom mladih i Suverenistima. Galić je dobio četvrtu poziciju na listi desete izborne jedinice.

POSLJEDNJE DODANO: