NAKON 45 GODINA

Sutra se uz edukativne predstave, humanitarnu akciju i radionice za najmlađe otvara novi pothodnik na Trsteniku!

Sutra u 15 sati, nakon punih 45 godina od inicijalne ideje, Trstenik će dobiti pothodnik koji prolazi ispod Ulice Moliških Hrvata. Tim povodom biti će upriličena mala svečanost otvaranja na kojoj će djeci, zbog kojih je pothodnik prvenstveno i napravljen, djelatnici PU Splitsko-dalmatinske na zabavan način približiti sigurnost u prometu.

Jednako tako, najmlađi će moći uživati u lutkarskoj predstavi kojoj će tema također biti sigurnost u prometu, a pripremili smo i pizzu, piće te zabavni program za sve naše susjede koji su konačno dočekali realizaciju ovog projekta – poručio je predsjednik Kotara Trstenik Damir Barbir, dodavši kako će se otvaranju biti svi koji su pridonijeli projektu, kao i učenici Osnovne škole Trstenik:

Zadovoljstvo mi je što će nam se na platou Gk Marko Marulić Trstenik pridružiti i predstavnik Osnovne škole Trstenik, naš župnik don Ivan Simunić i drugi uvaženi gosti.

Dodajmo kako će, u sklopu otvorenja, biti organizirana i humanitarna akcija kojom će se prikupljati sredstva za Udrugu osoba i djece s invaliditetom Vjeruj i djeluj, s ciljem nabavke robotske sprave za rehabilitaciju i izvođenje vježbi te terapiju stajanja i hodanja kod nepokretnih osoba.

Podsjetimo, izgradnja pothodnika krenula je u ožujku ove godine, vrijednost projekta je nešto viša od 300 000€, a odobrilo ga je splitsko Gradsko vijeće na temelju Barbirovog amandmana.

Projekt je realiziran prije roka zbog čega želim posebno zahvaliti voditeljici projekta, gospođi Margiti Vrtlar, ali i mojim sugrađanima na strpljenju za vrijeme izvođenja radova. Fokus sada vraćamo na problem prometa u mirovanju, odnosno parkiranja u kvartu, a nadam se kako ćemo i na tom polju, dovršenjem javne garaže Trstenik, uskoro imati razlog za slavlje – zaključio je predsjednik kotara Trstenik, naglasivši kako je svjestan da im predstoji još puno posla da bi problem parkiranja u potpunosti riješili.

Naglasimo za kraj još jednom kako svečanost otvorenja započinje u 15 sati i trebala bi trajati do 17 sati, sutra, 19. prosinca, na platou ispred Gradske knjižnice Marko Marulić – Trstenik.  

POSLJEDNJE DODANO: