KLJUČNE PORUKE PRIJE IZBORA

Šuta žestoko kritizirao Puljka i Ivoševića: “Špine su otvorene i javni novac curi na sve strane!”

Nakon sjednice Gradskog vijeća i nekoliko dana prije izbora za Europski parlament, splitski HDZ iznio je ključne poruke. Predsjednik splitskog HDZ-a, Tomislav Šuta, oštro je kritizirao gradonačelnika Ivicu Puljka i njegovog zamjenika Bojana Ivoševića.

-Vidjeli ste jučer Gradsko vijeće. Krenuli smo u 9 ujutro, a završili kasno u noć, u okrilje noći, doslovno, kada se lopovi skrivaju i čine koje kakve radnje. Vidjeli smo kako su se donijele ključne točke za Grad Split, između ostalog HNK, Zavod za urbanizam i mijenjanje uvjeta kako bi se pogodovalo imenovanju novog ravnatelja. 

Ovo za nas predstavlja političko nasilje nad institucijama od samog gradonačelnika Ivice Puljka. Maske su pale, njegov dosadašnji narativ da se uvodi red u gradu, mi vidimo da vlada totalni nered. I ono što stalno ponavlja da su špine zatvorene. Špine su otvorene na sve strane i javni novac curi na sve strane. 

HNK je najbolji primjer. Gradonačelnik je dobio sve ovlasti da napravi sve što zaslužuje Split, a on je pokazao palac dolje struci koja nije dala zeleno svjetlo za program i izvješće rada intendanta. Jasno su se izjasnili da se rade malverzacije i nenamjenski troši novac te da nisu ispunjeni nikakvi uvjeti iz programa intendanta. 

Bojan Ivošević i njegova obiteljska veza u HNK i sam intendant, vidimo pritiske koji se rade na ministricu kulture. Od nje se traži da se uži član obitelji gospodina Ivoševića proglasi dramskim prvakom kako bi dobio sve benefite nakon odlaska u mirovinu i sva prava koja mu pruža Grad Split u korištenju stana u gradskom vlasništvu.

To samo govori da Puljku nije stalo do Grada Splita. Govorio je o redu i transparentnosti, a u kasnim noćnim satima donosi se izmjena odluke o osnivanju Zavoda za urbanizmu kako bi se natječaj namjestio. I dodjela koncesija za pomorsko dobro. Upozorili smo na niz nepravilnosti, natječaj se trebao poništiti. 

U Povjerenstvu je bio i zamjenik gradonačelnika. Zamislite da premijer, ministar ili načelnik sudjeluje u donošenju odluka i radu Povjerenstva? Što to znači? Miješanje u procese i institucije koje bi trebale pokazati neovisnosti. 

Mi ne vidimo nijedan novi ključni projekt, vidimo nesposobnost i loše upravljanje. Ovo nije renesansa, već cirkus i fijasko. Jedino što se u Splitu događa projekti su Županije i Vlade, rekao je Šuta. 

Politički tajnik HDZ-a i šef županijske organizacije Ante Sanader također je rekao par riječi. 

-Pozvao bih sve građane da izađu na izbore jer jedino izlaskom na izbore mogu ne dati priliku ovoj nesposobnoj vlasti, kako u Splitu, tako i ovoj koaliciji SDP-a i Centra, koja se nudi narodu za europske izbore. Čuli ste prazna obećanja. HDZ je postigao velike rezultate i na hrvatskoj i europskoj razini. 

Ne smijemo dopustiti da se i ovom prilikom u EU provuku ljudi koji će isključivo gledati svoj interes i svoju plaću, a građani za njih neće čuti idućih pet godina, kao što nisu čuli ni proteklih pet godina. Sve što je Hrvatska imala od njih su njihovi osobni interesi. 

Apeliram na građane da izađu na izbore u što većem broju i da damo podršku HDZ-a i Europskoj pučkoj obitelji jer je to najbolja garancija da će se i u Hrvatskoj dogoditi dobri projekti, kazao je.

POSLJEDNJE DODANO: