ŽUPAN BLAŽENKO BOBAN

“Nisu te milijarde eura došle u Hrvatsku ni na čije lijepe oči, već umijećem HDZ-a!”

Župan Blaženko Boban naveo je uoči izbora projekte koje provodi u Splitu Splitsko – dalmatinska županija i Vlada RH 80 postotnim udjelom sredstava europskih poreznih obveznika te dao savjete za aktualnu gradsku vlast. 

-Osim tih malih noćnih dogovora i donošenja odluka na štetu građana i Grada Splita, predlažem im da se uhvate posla i zasuču rukave jer na stolu je jako puno financijskih sredstava EU zahvaljujući i Vladi RH i njihovim pregovaračkim sposobnostima. Uostalom, najbolji primjer za to su investicije Splitsko-dalmatinske županije u Splitu. 

Turističko-ugostiteljska škola, kroz mjesec, dva otvorit će vrata. Obrtno-tehnička škola, nadogradnja Medicinske škole, oplemenjivanje Ulice Ruđera Boškovića s nizom sadržaja. Sve te projekte 80 posto financira Europska unija. Zato predlažem upravi Grada Splita i svim drugim lokalnim zajednicama, pred nama su milijarde eura, iskoristimo ih. Nemojmo se baviti sitnim noćnim malim razgovorima i odlukama na štetu građana, a za osobnu ili obiteljsku korist, nego pripremama projekata. Županija svima stoji na raspolaganju. 

Bitno je da ljudi izađu u nedjelju na izbore jer nisu te milijarde eura došle u Hrvatsku ni na čije lijepe oči, već umijećem HDZ-a i Vlade RH. Vidljivo je da s nacionalne razine nema nikakve diferencijacije između lokalnih zajednica, gradova, općina i županija. Svima je to otvoreno, ali moramo raditi. Moramo oko toga zasukati rukave za dobrobit građana grada Splita. Da bi se to dogodilo, bitno je prepoznati ljude i u nedjelju izaći na te izbore jer to je uvjet da će svima, neovisno tko je na vlasti u lokalnoj zajednici, projekti biti na pladnju, samo treba pripremiti dokumentaciju. 

Zbog toga poziv svima da promisle prije izlaska na izbore jer je to iznimno bitno kako bi se svaki dio Hrvatske razvijao, naravno u našoj Županiji nam je primarno da naš glavni grad Split također ukorak pokuša pratiti sve javne pozive Vlade i EU, ali s pripremljenom dokumentacijom, kazao je Boban. 

POSLJEDNJE DODANO: