NAKON SEDAM DESETLJEĆA

Supetranin Don Tonči Prugo služio mladu misu u svom rodnom kraju!

Građani Supetra će posebno pamtiti jučerašnji dan, 30. svibnja 2024., kao jedan od povijesnih trenutaka. Nakon proteka čak više od sedam desetljeća, vjernici župe sv. Petra u Supetru su sudjelovali u slavlju mlade mise njihova sugrađanina, don Tonča Pruga.

Don Tonči Prugo rođen je 20. siječnja 1983. u Splitu, ali je živio i odrastao u Supetru. Kršten je u župi sv. Petra u Supetru te je završio osnovnu školu u istom gradu, dok je srednju školu, Elektrotehničku školu, pohađao u Splitu. Svoje bogoslovno obrazovanje započeo je u Centralnom bogoslovnom sjemeništu u Splitu, a filozofsko-teološki studij završio je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Za đakona je zaređen 25. studenoga 2023. u svojoj rodnoj župi sv. Petra u Supetru.

Ovaj događaj označava važan trenutak ne samo za don Tonču i njegovu obitelj, već i za cijelu zajednicu Supetra. Mlada misa don Tonča Pruga predstavlja dugoočekivani povratak svećenika u njegov rodni grad nakon više od sedam desetljeća. Njegovo služenje u župi sv. Petra sigurno će obogatiti duhovni život lokalne zajednice i ostaviti trajan pečat u srcima vjernika.

Čestitamo don Tonču Prugu na ovom posebnom dostignuću i želimo mu mnogo uspjeha i blagoslova u njegovom svećeničkom pozivu.

POSLJEDNJE DODANO: