VELIKI TRANSFER SVE BLIŽI

Rokas Pukštas na meti tri engleska Premierligaša!

Nakon što se etablirao na hrvatskoj nogometnoj sceni u posljednje dvije sezone, Rokas Pukštas će ovoga ljeta 99 posto napustiti Hajduk i po svoj prilici to će se dogoditi u rekordnom transferu, većem (11 milijuna eura) i od Luke Vuškovića kad je potonji u rujnu prošle godine potpisao za Tottenham. Mladi Amerikanac (25. kolovoza će napuniti 20 godina) je, piše većina engleskih medija, na meti barem tri Premierligaša od kojih je najjače ime aktualni viceprvak Arsenal. Drugi je također klub iz Londona, West Ham, a treći je Aston Villa, koju trenira Unai Emery (Španjolac je prije dvije sezone vodeći Villarreal izbacio Hajduk iz kvalifikacija Europske lige). Arsenal (2.) i Aston Villa (4.) će igrati u Ligi prvaka, West Ham je završio na 9. mjestu.


Za Hajduka, kojemu treba svježi kapital, bitno je da dođe do svojevrsne licitacije, odnosno da na klupsku adresu stigne što više ponuda za 19-godišnjaka koji će ovoga ljeta možda nastupiti i za američku olimpijsku reprezentaciju na Igrama u Parizu.


Pukštas je u Hajduku odigrao 59 utakmica, u čak 50 je bio starter (što će reći da se vrlo brzo nametnuo i postao neizostavan faktor), a postigao je jedanaest zgoditaka uz šest asistencija. Šteta je što se prošlog ljeta nakon fantastičnog ulaska u sezonu (golovi Dinamu u Maksimiru i Rijeci na Poljudu za pobjede) ozlijedio i nije igrao dva mjeseca, propustivši i utakmice s PAOK-om u kvalifikacijama Konferencijske lige. Da se nije ozlijedio, možda bi pričali o nekoj sasvim drugačijoj sezoni Hajduka.

POSLJEDNJE DODANO: