VREMENSKA PROGNOZA

Sunčani vikend donosi uživanje na otvorenom, ali promjena vremena stiže u utorak

U jutarnjim satima očekuje nas sunčano vrijeme diljem zemlje, dok će na obali još uvijek biti prisutni jaki udari bure, koji će tijekom dana postupno oslabiti. Temperature će se kretati od 8 do 12 stupnjeva u unutrašnjosti te između 14 i 18 stupnjeva na obali, što će biti idealno za lagane jutarnje aktivnosti ili opuštanje uz topli napitak na terasi.

U poslijepodnevnim satima možemo očekivati nastavak sunčanog vremena uz tek poneku oblačnu koprenu koja će prolaziti nebom. Temperature će biti ugodne, krećući se od 22 do 24 stupnja Celzijeva, pružajući tako savršen balans između topline i ugodne svježine. Na istoku zemlje također će dominirati sunčano vrijeme, uz temperaturu koja će doseći do najviše 25 stupnjeva, a lagani sjeverozapadni vjetar dodatno će osvježiti atmosferu.

Na Jadranu će bura postupno slabiti, te će biti umjerena, što će olakšati uvjete za vanjske aktivnosti i uživanje u prekrasnom pogledu na more. Temperature će doseći do 28 stupnjeva Celzijevih, pružajući idealne uvjete za opuštanje na plaži ili šetnju obalom. Na sjevernom dijelu obale očekuje se vedro vrijeme s temperaturom oko 25 stupnjeva, dok se u gorskoj Hrvatskoj može očekivati umjerena naoblaka i nešto niža temperatura. Bura će oslabiti na umjerenu, što će dodatno olakšati uvjete na otvorenom.

Vikend će biti pravo vrijeme za izlete u prirodu ili opuštanje na otvorenom, budući da će biti sunčano, suho i toplo, s temperaturom koja će se približiti 30 stupnjeva Celzijevih. Idealno za planiranje piknika s obitelji ili prijateljima, šetnje uz obalu ili istraživanje prirodnih ljepota unutrašnjosti. Međutim, valja imati na umu da se početkom novog tjedna očekuje promjena vremena i osjetno zahladnjenje, uz kišu, pljuskove i sjeverac.

Na Jadranu će vikend također biti sunčan i topao, čak i dovoljno topao za hrabrije za uživanje u kupanju. No, valja biti svjestan da se u utorak očekuje promjena vremena, najprije na sjevernom dijelu, dok će u srijedu bura i kiša zahvatiti cijelu obalu. Stoga je preporučljivo iskoristiti sunčani vikend prije nego što stignu kiša i promjene u vremenskim prilikama, prenosi net.hr.

POSLJEDNJE DODANO: