VREMENSKA PROGNOZA

Stiže novo pogoršanje vremena, jutrom temperatura negdje od svega 1 stupanj

Sutra stabilnije u anticikloni, ali samo privremeno dok se sa sjeverozapada kontinenta već približava novi, ali oslabljeni poremećaj. 

Ostaje pak razmjerno svježe jer nam u sjevernom strujanju pritječe hladniji zrak. U takvoj situaciji ujutro u unutrašnjosti hladno – između 1 i 3 °C, u gorju i kotlinama ponegdje i manje pa može biti slabog mraza. Duž obale između 8 i 11 °C. 

Više oblaka bit će samo na jugu, a u ostatku zemlje barem djelomice sunčano. Na kopnu uglavnom bez vjetra, samo na istoku većinom slab sjeverozapadni. Na moru pak vjetrovitije – umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, ali u slabljenju prema sredini dana.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj djelomice sunčano, ali ne posve stabilno – uz dnevni razvoj oblaka ponegdje može pasti malo kiše ili pokoji kratkotrajni pljusak. Bit će svježe pa se valja toplije odjenuti – do 13-14 °C  uz uglavnom slab sjeveroistočnjak.

U Dalmaciji pretežno sunčano, samo sredinom dana na jugu i u zaobalju moguće lokalno više oblaka. Bura slabi i okreće na umjeren i jak sjeverozapadnjak, a temperatura između 16 i 18 °C, piše danas.hr

U gorju djelomice, na sjevernom Jadranu i pretežno sunčano, ali i znatno mirnije nego danas. Bura prolazno posustaje i okreće na slab do umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak, navečer i jugo. Temperatura duž obale oko 16 °C, u gorju nekoliko stupnjeva niža.

Na Jadranu umjerena naoblaka, povremeno slaba kiša i kratkotrajni pljuskovi moguće praćeni grmljavinom. Samo u ponedjeljak djelomice sunčano i uglavnom suho. Ostaje vjetrovito uz umjerenu i jaku, u nedjelju i utorak podno Velebita i olujnu buru, a temperatura se neće značajnije mijenjati.

POSLJEDNJE DODANO: