SUSJED IZ PAKLA

Stanovnici splitskog Lučca žale se zbog otpada susjeda koji uzrokuje širenje žohara i nemogućnost otvaranja prozora

U mirnom splitskom kvartu Lučac, život je postao noćna mora za stanovnike zbog jednog susjeda koji je postao izvor neugodnosti i zdravstvenih problema. Ovaj susjed odlučio je svoje dvorište pretvoriti u deponij smeća, što je rezultiralo invazijom štetočina poput žohara, miševa i štakora, te stalnim neugodnim smradom. Situacija je postala toliko nepodnošljiva da stanovnici više ne mogu ni otvoriti prozore ni vrata svojih domova, prenosi HRT.

Magda Tepić, jedna od stanovnica koja se suočava s ovim problemom, dijeli svoje frustracije:

On po cijele noći kopa i kopa i sve nas zeza u zdrav mozak. Jučer je bila jedna policajka s njim razgovarala, on njoj objašnjava kako je to sve u redu, kako tu nema ništa. Znači nije on lud nego je on zločest i bezobrazan.

Unatoč brojnim pozivima i molbama gradskim upravnim tijelima, problem nije riješen. Čak i nakon što je Čistoća nedavno intervenirala i očistila smeće ispred ulaza u susjedovo dvorište, daljnje akcije su ograničene jer se smatra da je dvorište privatno vlasništvo.

Stan je, kažu, njegov, ali dvorište je, navodno, u vlasništvu tvrtke iz Beograda. Kotar godinama moli gradsku upravu da se smeće, zbog ugroze zdravlja, odveze, ali uzalud. Iz Grada su poslali priopćenje kako su 29.veljače inspektor zaštite okoliša i komunalni redar – obavili očevid i naložili vlasniku da ukloni otpad s privatne površine vidljive s javnih mjesta. Međutim, unatoč obećanjima vlasti, stanari su skeptični glede rješenja problema i daljnjih postupaka.

Leona Grgić, pročelnica upravnog odjela za komunalne poslove Splita, iznosi plan akcije:

Stranka je započela sanaciju koja je operativno usporena zbog kišnog razdoblja, ali očekujemo da će do kraja ovog tjedna glavnina otpada biti uklonjena.

Međutim, stanovnici Lučca ne dijele isto optimizam te izražavaju sumnju u rješenje situacije koja ih već godinama muči. Nazivajući susjeda “susjedom iz pakla”, strahuju da će problemi ostati nesređeni.

POSLJEDNJE DODANO: