VREMENSKA PROGNOZA

Očekuje nas razvedravanje nad Jadranom

Vremenska prognoza za danas donosi različite uvjete diljem zemlje prema izvješću DHMZ-a dana 13.03.2024. u 06 sati. Na istoku zemlje očekuje se oblačno vrijeme s rijetkim pojavama kiše, osobito u jutarnjim satima. U ostatku zemlje bit će djelomično ili pretežno sunčano, uz moguće izolirane pljuskove i promjenjivu naoblaku. Magla se očekuje ujutro, posebice u središnjim područjima i kotlinama Gorske Hrvatske. Vjetar će biti slab, s umjerenim sjeverozapadnim na istoku, dok će u Dalmaciji puhati bura. Najviše dnevne temperature kretat će se između 12 i 17 °C.

Prvih 12 sati na Jadranu prevladavati će sjeverozapadni vjetar brzine 5-15 čvorova, ponegdje do 22 čvora, uz mogućnost bure na obali. Na sjevernom Jadranu vjetar će biti promjenljivog smjera brzine 4-12 čvorova. More će biti umjereno valovito, s valovima od 2-3 metra, ponegdje čak i do 4 metra, dok će na sjevernom Jadranu valovi biti manji, od 1-2 metra. Vidljivost će biti dobra, osim na krajnjem sjeveru gdje će u početku biti moguća magla.

U narednih 12 sati očekuje se slabljenje vjetra, posebice na srednjem i južnom Jadranu, gdje će bura postupno oslabiti. More će biti malo do umjereno valovito, dok će na južnom Jadranu ponegdje biti valovito. Na krajnjem sjeveru zemlje moguća je magla u noći. Očekuje se razvedravanje tijekom dana na sjevernom Jadranu.

Ova vremenska prognoza pruža opširan pregled očekivanih vremenskih uvjeta širom zemlje i na Jadranu, te će građanima omogućiti da se pripreme za dnevne aktivnosti uzimajući u obzir predstojeće vremenske prilike.

POSLJEDNJE DODANO: