JUBILARNA DESETA POBJEDA

Split lako preko Mornara

Žene, ali i ne samo žene, na ulazu u košarkašku dvoranu na Gripama dočekale su – ruže i čestitka za Dan Žena, a Split je prilično lako pobijedio Mornar s 87:75 za svoju jubilarnu desetu pobjedu u 22. kolu ABA lige. Time su Žuti opravdali ulogu favorita u susretu s trenutno najlošijom momčadi lige i povećali svoje izglede za doigravanje u koji će ući osam najboljih klubova.


Bila je ovo utakmica u kojoj je Split vodio od početka do kraja – doslovno. Mornar je imao samo jedno izjednačenje (2:2) i ništa više od toga. Jest da razlika u korist momčadi Slavena Rimca sve do početka posljednje četvrtine nije bila pretjerano velika, kretala se uglavnom od pet do deset poena, ali nekako se osjećalo da Split to ne može izgubiti, odnosno na gosti to ne mogu preokrenuti. U drugom poluvremenu, zapravo, trećoj četvrtini Split je malo pojačao obranu i ostavio Mornar na samo 11 koševa. Čim je krenula posljednja četvrtina Toni Perković je tricom podigao Žute na 70:54, dovoljno da bi se završnica odigrala bez stresa.


Shannon Shorter je predvodio Split s 20 koševa, 8 skokova i 3 asistencije, a odmah do njega je bio Toni Perković sa 14 poena, 6 skokova i 5 asistencija.


SPLIT: Funderburk 12, Perković 14, Shorter 20, Sullivan 8, Kalajžić 7, Tišma 6, Runjić 2, Kučić 8, Vuko 6, Perkušić, Dubravčić, Ljubičić 4.
MORNAR: Bulatović, Weathers 19, Dunn-Martin 17, Lewis 11, Luković 5, Bursać 5, Miković 1, Waller 8, Komnenović, Gavrilović 9, Vranješ, Radetić.

POSLJEDNJE DODANO: