PROJEKAT STADIONA U SPLITU

Split će za svoj stadion tražiti isti tretman kao što je bio pružen Zagrebu

U idućim tjednima, do kraja ožujka, splitska gradska vlast predstavit će cjelovit projekt uređenja velike sportske zone koja obuhvaća stadion Poljud i prostor oko njega, potom novi Hajdukov stadion na Brodarici, ali i zonu u kojoj je planiran nogometni kamp s više terena i drugih sadržaja. Tportal doznaje da će za ovo zadnje tražiti podršku Vlade jednaku onoj koju je dala Zagrebu, nakon što je dogovorom s Crkvom ‘počišćena’ vlasnička situacija na Maksimiru i oko njega te je zemljište vrijedno dvadesetak milijuna eura predano Gradu Zagrebu.

Ukratko, ako je Vlada uložila znatan trud i novac kako bi se u Zagrebu izgradio stadion s nogometnim kampom, jednako tako treba postupiti i u Splitu.

Tportal je dobio neslužbenu potvrdu da će gradska vlast, predvođena gradonačelnikom Ivicom Puljkom, pred Andreja Plenkovića postaviti upravo ovakav zahtjev, no službene izjave u ovom trenutku nemoguće je dobiti. Poručeno nam je da pričekamo prezentaciju cjelovitog projekta uređenja sportske zone Poljud-Brodarica, najvjerojatnije za dva tjedna.

POSLJEDNJE DODANO: