NOGOMET BEZ EKRANA

Splićani za vrijeme nogometnog prvenstva bit će bez televizora na terasama kafića

Europsko nogometno prvenstvo počinje 14. lipnja i traje točno mjesec dana, no ni jedna terasa kafića i restorana u centru Splita neće imati televizor na kojem bi Splićani i njihovi gosti mogli gledati izravne prijenose utakmica. Prema Komunalnom redu, u Zoni A, koja obuhvaća središte Splita, zabranjeno je postavljanje televizora na terase ugostiteljskih objekata. Ova odluka izazvala je negodovanje među građanima i ugostiteljima, koji strahuju kako će se to odraziti na zaradu i turističku ponudu grada.

Osim nogometnog prvenstva, grad Split suočava se i s drugim izazovima. Gradski zaštitari, poznati kao “007”, patroliraju gradskom jezgrom kako bi održali red među turistima koji ponekad pretjeraju u zabavi, ostavljajući za sobom nered i neugodnosti. Ovi zaštitari imaju zadatak spriječiti pijane ispade, tučnjave i vandalizam, čime pokušavaju očuvati mir i sigurnost u centru grada.

U ovakvoj situaciji, građani i posjetitelji Splita bit će primorani pronaći alternativne lokacije za gledanje utakmica, dok se ugostitelji bore s posljedicama ove regulative na svoje poslovanje. Kako će se situacija razvijati, ostaje za vidjeti, no jedno je sigurno – nogometno prvenstvo u Splitu ove godine neće biti isto.

POSLJEDNJE DODANO: