31. OBLJETNICA SMRTI

Na današnji dan napustio nas je Dražen Petrović

Bio je košarkaši i ljudski uzor, sportski Mozart, no, nažalost, poginuo je u 29. godini, na vrhuncu igračke karijere.

Svoju posljednju utakmicu Dražen je odigrao protiv Slovenije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Wrocławu. Bilo je to 5. lipnja 1993. Hrvatska reprezentacija iz Poljske se vraćala zrakoplovom, ali Dražen je na put krenuo automobilom s djevojkom koja je bila za upravljačem. Nažalost, bila je to njegova posljednja vožnja.

Rođen je 22. listopada 1964. u Šibeniku. Još kao dječak zavolio je košarku, a njegova iznimna upornost i predanost svakodnevnim treninzima uz neprijeporan talent brzo su ga vinule među najbolje u svim dobnim skupinama.

U šesnaestoj godini postao je prvotimac Šibenke. Svojim je ubačajima doveo rodni grad do naslova prvaka Jugoslavije 1983.

Cibona i Real Madrid bili su nedostižni svim europskim klubovima u godinama kada je Dražen igrao za njihove boje. Postigavši sve u Europi, otišao je u najjaču svjetsku ligu – američki NBA., piše HRT

Kao igrač dobio je Državnu nagradu za sport Franjo Bučar 1992., a posmrtno je, ovaj put za životno djelo, dobio istu nagradu 2002. godine.

Uvršten je u košarkašku Kuću slavnih 2002. godine.

POSLJEDNJE DODANO: