SPLIT U ZAGREBU

Slaven Rimac: “Najprije Cedevita Junior, pa ćemo onda misliti o Crvenoj zvezdi”

Košarkaški maraton na dva fronta se nastavlja, Split u petak i nedjelju igra 56. i 57. utakmicu u sezoni, koja je počela 29. rujna. U petak su gosti Cedevite Junior, dok su u nedjelju domaćini Crvenoj zvezdi u posljednjem kolu ABA lige. U Favbet Premijer ligi Žuti još mogu iznenaditi Zadar i uzeti jedinicu prije doigravanja (Zadar je prvi s omjerom 26-2, Split drugi s 25-3, a ostalo je za odigrati pet kola), dok će u ABA ligi ulog utakmice s vodećom momčadi biti poznat već u petak kad se u Podgorici sastaju Budućnost i Studentski centar. Budućnost je treća na tablici i treća će ostati, pa pobjeda njihove filijale u međusobnoj utakmici definitivno neće biti senzacija. Nekako slutimo da bi nedjelja na Gripama mogla biti revijalna, Split je svoju pravu priliku za doigravanjem propustio kad je dopustio da ga šokira „nezainteresirana“ Cibona. Da podsjetimo, Split i Studentski centar su izjednačeni s omjerom 11-14, a Studentski centar je bolji u međusobnim susretima (koš-razlika: plus 3, obje momčadi su dobile po jednu utakmicu) u toj borbi za 8. mjesto

Rezultatski, s obzirom da smo u gustom rasporedu, nekako nam dolaze ove dvije utakmice koje imaju veliku težinu. Prije svega mislim na Cedevitu Junior, jer mi smo u borbi za jedinicu sa Zadrom. Moramo odigrati dobro i doći do pobjede. Cedevita igra s puno energije, u jako dobroj su formi, bit će zahtjevna utakmica, a mi 12, 13 dana nismo odradili normalan trening, nego se odmaramo i regeneriramo. Moramo zaustaviti njihovo trčanje, energiju mladosti, oni će biti željni dokazati se protiv nas – rekao je trener Slaven Rimac.

Dva dana nakon toga čeka nas Crvena zvezda. Prije toga će odigrati Budućnost i Studentski centar. Ako Budućnost dobije, nama pobjeda donosi playoff. Kako god završilo, Zvezda je tek u nedjelju, prije toga moramo napraviti kvalitetan posao u petak.


Rimac je upitan koliko se teško stručnom stožeru pripremati za utakmice koje samo dolaze jedna za drugom.

Svi kažu igračima je teško, umorni su. U 35 dana je bilo 14 utakmica, ako se ne varam, svaka dva ili tri dana. Protiv nikoga ne možeš ući lako ćemo, jer se onda potrošiš fizički i mentalno. Osim protiv Cibone doma, koju smo trebali izvući na mišiće, ne možemo reći da je iza nas loš period. Ostaje žal za tom Cibonom, jer bismo mogli govoriti da smo u playoffu.


Crvena zvezda će sigurno u dvoranu privući dosta gledatelja.

Očekujem da će dvorana biti puna. Oni imaju igrače na najvišoj europskoj razini, njih se stvarno isplati doći pogledati. U toj utakmici će se puno više pitati njih nego nas, ali ako se ukaže prilika, moramo biti spremni iskoristiti situaciju. Inače, puno veći problem je mentalni umor. Guramo prema naprijed. Očekujem pozitivan rasplet u petak, a tada ćemo već znati hoće li nam pobjeda nad Crvenom zvezdom biti dovoljna za playoff.

POSLJEDNJE DODANO: