KOALICIJSKO PREDSTAVLJANJE

HSP s koalicijskim partnerima predstavio kandidate u X. izbornoj jedinici: “Zalagat ćemo se da hotel Duilovo pripadne umirovljenicima”

Hrvatska stranka prava zajedno sa svojim koalicijskim partnerima Hrvatsko bilo i Hrvatskom demokratskom seljačkom strankom (HDSS) predstavila je program i kandidate za X. izbornu jedinicu.

Nositelj u X. izbornoj jedinici je doktor Luka Roguljić dok je posljednja na listi u ovoj izbornoj jedinici Bruna Esih.

Od nas 14 na listi ovdje su ljudi koji su uspjeli doći jer svi ostali rade. Morate znati da imamo reciprocitet muškaraca i žena te kod nas nema kao kod drugih stranki jer mi žene ističemo na prvo mjesto hrvatskog društva – započeo je Roguljić.

Istaknuo je kako je u fokusu njihovog programu demografija, a osvrnuo se i na broj velikih dozvola za strane radnike.

Hrvatski građani koji su otišli u inozemstvo posljednjih 10 godina ne vide ovdje vrijednost rada i zašto bi ostali. Odlaze u strane zemlje i ostavljaju prazan prostor koji će nam sada popuniti jeftina radna snaga. Zato će HSP raditi na tome da budu puno manji porezi i da se rad manje oporezuje kako bi vrijednost rada bila veća.

Osvrnuo se i na umirovljenike:

Umirovljenici su izgubili svoje dostojanstvo kao i hrvatski branitelji i moramo im vratiti dostojanstvo. Zajedno im moramo pomoći da žive dostojanstveni život u Hrvatskoj i da ne budu prosjaci. Mirovine su male, država im daje mrvice i taj problem mora se trajno riješiti.

Dodao je kako će se HSP zalagati da hotel Duilovo pripadne umirovljenicima.

Kratko se obratila i 14. s liste Bruna Esih:

Bilo je upita zašto se nalazim na posljednjem mjestu liste i to je bilo na moje traženje. Zadnja sam pristupila stranci i na ovaj način htjela sam dokazati poniznost u svima nama kada za nešto i nekoga želimo bolje. Želja bih istaknuti važnost savjesti i pitati se gdje je ona nestala. Možemo samo čuti da je glas za HSP ili bilo koju manju stranku ‘bacanje’ glasa, a ja smatram da glas savjesti ne može biti bačen glas. Zapravo to je jedini ispravan glas – kazala je Esih.

Dodala je kako HSP može imati najviše samopouzdanja kada progovara o politici hrvatskog državnog prava.

Na predstavljanju kandidata X. izborne jedinice, pojavili su se i predstavnici iz IX. izborne jedinice kao znak podrške – Željko Glasnović (nositelj IX.) i Marko Skejo (treći na listi u IX.).

Lista imena HSP, Hrvatsko bilo i HDSS:

 1. Luka Roguljić
 2. Kažimir Tomasović
 3. Gordana Božiković
 4. Ante Grubišić
 5. Stjepan Lasić
 6. Marko Jonjić
 7. Žana Jović
 8. Mario Galov
 9. Slaven Maršić
 10. Iva Borovina
 11. Marija Stipetić
 12. Danica Plastić
 13. Danijela Ševerdija
 14. Bruna Esih

POSLJEDNJE DODANO: