ODLUKA SUDA

Napadaču iz Kaštel Štafilića određen jednomjesečni zatvor nakon brutalnog napada

U ponedjeljak navečer, stanovnici Kaštel Štafilića svjedočili su zastrašujućem napadu kada je 58-godišnji J.K. iz pištolja ustrijelio 46-godišnjeg člana HGSS-a, a zatim sjekirom nanio ozljede lubanje 49-godišnjaku koji je pružao pomoć ozlijeđenom. Ubrzo nakon incidenta, dežurni sudac istrage Županijskog suda u Splitu donio je odluku o jednomjesečnom zatvoru za J.K. kako bi se spriječilo ponavljanje sličnih kaznenih djela, prenosi N1.

Splitska policija je J.K.-a prijavila zbog dva pokušaja ubojstva te nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksploziva. Napad se dogodio oko 19:30 sati, kada je J.K. prvo ispalio nekoliko hitaca na člana HGSS-a i njegovo vozilo, a zatim se uputio u svoju kuću po sjekiru. Kada je 49-godišnjak priskočio u pomoć ozlijeđenom HGSS-ovcu, J.K. ga je s leđa brutalno udario sjekirom po glavi. Unatoč teškoj ozljedi, hrabri građani su uspjeli svladati napadača i zadržati ga do dolaska policije.

Pripadnik HGSS-a se trenutno oporavlja od ozljeda i njegovo se stanje poboljšava, dok je drugi napadnuti muškarac zadobio teške ozljede kostiju lubanje, ali nije životno ugrožen. Ovaj događaj ostavlja dubok trag u lokalnoj zajednici, istovremeno potičući na povećanu sigurnost i osvješćivanje o važnosti prevencije nasilja u društvu.

POSLJEDNJE DODANO: