KUSTIĆEV ODABIR

Šime Vrsaljko imenovan ambasadorom HNS-a

Proslavljeni hrvatski nogometni reprezentativac Šime Vrsaljko imenovan je ambasadorom Hrvatskog nogometnog saveza (HNS). Ova suradnja dogovorena je s predsjednikom HNS-a, Marijanom Kustićem, a Vrsaljko će u svojoj novoj ulozi predstavljati Savez na raznim događanjima u Hrvatskoj i inozemstvu, te će podržavati različite projekte, programe, inicijative i aktivnosti HNS-a.

Iznimno me raduje što će Šime pojačati naše redove jer ga cijenim kao vrhunskog nogometaša koji je ostvario zapaženu međunarodnu karijeru marljivim radom što ga čini odličnim uzorom za mlade nogometaše. Šime je pritom osvojio cijelu naciju svojim zaraznim optimizmom, vedrinom i jednom pozitivnom energijom te je postao jedan od simbola legendarne generacije iz 2018. godine. Šime je međunarodno prepoznatljiv, govori nekoliko stranih jezika, ima odlične komunikacijske vještine i uvjeren sam da će se odlično snaći u ovoj ulozi, u kojoj mu želim puno uspjeha – poručio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Vrsaljko, koji je od svoje 15. godine nastupao za hrvatske mlade reprezentacije, upisao je 52 nastupa za A reprezentaciju. Bio je sudionik tri europska i dva svjetska prvenstva, uključujući Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, gdje je bio standardni prvotimac srebrne reprezentacije. Svoju karijeru započeo je u zagrebačkom Dinamu, gdje je osvojio četiri titule prvaka i dva Kupa. Nakon toga je igrao za Genou i Sassuolo, a potom je proveo šest godina u madridskom Atleticu, s kojim je osvojio UEFA Europsku ligu i španjolsko prvenstvo. U svojoj karijeri igrao je još za milanski Inter i grčki Olympiacos.

Zahvaljujem predsjedniku Kustiću na prijedlogu i povjerenju te se veselim dogovorenoj suradnji. Bio sam ponosan predstavljati Hrvatsku na terenu, a sada ću jednako motivirano predstavljati naš nogomet izvan terena. Rezultati pokazuju da je HNS među najuspješnijim i najbolje organiziranim savezima u Europi i svijetu te se radujem uložiti svoje znanje, iskustvo i energiju u ovu novu ulogu – izjavio je Šime Vrsaljko.

Vrsaljko će se Savezu pridružiti već od UEFA Eura 2024. na kojem će biti dio službene delegacije Saveza te će s predsjednikom Kustićem predstavljati HNS na službenim događajima Uefe.

POSLJEDNJE DODANO: