Mjuzikl “Srce na sceni” još u četvrtak u Lori

Ove godine i Udruga osoba s cerebralnom paralizom Srce obilježava Svjetski dan kazališta. U domu HV-a u Lori u četvrtak (27. ožujka) čak dva puta izvest će mjuzikl “Srce na sceni”, u 17 i u 19.30 sati, čiji scenarij i režiju potpisuje glumac Slavko Sobin, dok je za glazbeni dio odgovoran Mario Bavčević, inače voditelj glazbenih radionica udruge. Prije svake izvedbe pročitat će poruku koja se na ovaj dan čita u svim kazalištima svijeta. Autor ovogodišnje poruke je Brett Bailey, južnoafrički dramski pisac, dizajner, redatelj, autor instalacija i umjetnički direktor produkcijske kuće Third World Bunfight.

Iako je interes za predstavu “Srce na sceni” još jako velik, i iako će, ako ubrojimo sutrašnje izvedbe, imati čak sedam rasprodanih izvedbi u nizu, udruga zbog drugih obaveza uzima predah od izvođenja ovog uspješnog mjuzikla. Podsjetimo, mladi ljudi s različitim vrstama invaliditeta, od cerebralne paralize do autizma, mjesecima su, u suradnji sa Slavkom Sobinom, marljivo spremali ovaj mjuzikl u kojem se isprepleće priča o nastanku same predstave, ljubav i nečasne radnje, bogatstvo i siromaštvo, te su ga u prosincu premijerno izveli i oduševili publiku u potpuno rasprodanom HNK Split. Isto se ponovilo i u siječnju, a prošli tjedan su rasprodali tri izvedbe u Domu HV Lora. Za sutrašnju izvedbu u 17 sati još ima nešto mjesta, dok je ona u 19.30 odavno rasprodana.  

Ovaj mjuzikl je dio je takozvane “terapije javnim nastupom”, koju udruga provodi kako bi ovi mladi ljudi, članovi udruge, dokazali sebi i drugima da mogu napraviti puno toga, kako bi dobili samopouzdanje i u raznim situacijama bili spremni i sposobni zauzeti se za sebe. Na njih to djeluje jako dobro, a osim toga, na taj način ruše jako puno predrasuda i dobro djeluje na cijelu zajednicu. 

“Uz brojne članove udruge i volontere, ove izvedbe nesebično svojim radom i opremom potpomažu Bepo Sound i specijalni prijevoz za osobe s invaliditetom Florence, od čega im od srca hvala”, poručuju organizatori.
 
Osim spomenutih Sobina i Bavčevića, evo i ostalih aktera ove lijepe priče. Vesna Jerković je asistentica režije, a još glume: Mario Kero, Edo Bulić, Ivana Babnik, Anđela Popović, Duško Mešin, Antonio Čović, Marino Vukušić, Petra Hrgović, Nikolina Biloš, Marija Grbeša, Vedrana Junaković, Zorana Vladislavić, Dino Ćatović, Tonči Škrobica, Stipe Kelava, Stipe Veić, Marko Vukašin, Jurica Jerković, Marija Vučemilović, Željan Tolj i Jerolim Runjić.

Mario Bavčević svira mandolinu, Joško Tomić akustičnu gitaru, Ana Bavčević bas gitaru, Alen Đurašinović bubnjeve, Kažo Cukar klavijature i specijalni efekti, Katja Marketić je prateći vokal, statistica i osobna asistentica, Ema Kuzmanić je također prateći vokal i statistica. Spomenuti treba i asistente na bini: Vesna Jerković, Katica Vukušić, Marija Prvan i Slavko Sobin…

POSLJEDNJE DODANO: