Duće: U tri mjeseca radnici samo uklonili zemlju s ceste, posao im otežava susjedno gradilište

Iako je turistička sezona pred vratima još se ne nazire kraj radova na Jadranskoj magistrali kroz Duće, gdje se još 28. prosinca na cestu srušio odron kamenja. Taj je dio ceste problematičan i bez odrona, posebno ljeti kada se stvaraju kilometarske kolone. Još lani su postavljeni semafori i promet se od tada odvija otežano, a iz Hrvatskih cesta poručuju kako su u ova tri mjeseca uklonili dio zemljanog materijala koji je pod utjecajem vode klizio te da će promet ponovno biti normalno uspostavljen nakon prestanka padalina i nakon što se klizište potpuno osuši.

Problem je, kaže Tamara Pajić iz HC-a, u tome što moraju sanirati cijelu padinu.

– Situaciju pogoršava gradilište van cestovnog pojasa za kojeg su izdani svi potrebni 
dokumenti za građenje, a čime se bitno utječe na tok podzemnih voda koji je jednako poremećen i okolnom izgradnjom. Nadležne inspekcije su obaviještene, izvršen je očevid te očekujemo njihovo rješenje – kazala je Pajić.

Dodala je kako je još uvijek u tijeku izrada cjelovitog projektnog rješenja odvodnje okolnog terena i uređenje klizišta nakon čega će se moći izvesti konačna sanacija.

Radnici se na tom dijelu ceste rijetko mogu vidjeti, no Pajić, ističe da angažirani u dovoljnom broju i prema potrebama. 


– Radnici Županijskih cesta Split su angažirani u broju i prema potrebi izvođenja interventnih radova zbog permanentnog klizanja, a to se utvrđuje direktnim opažanjem promjena na sanaciji klizišta, kako bi se izbjegle eventualne daljnje štete – zaključila je Pajić.

POSLJEDNJE DODANO: