Baldasar: Jasno je iz mailova da Puljak želi birati izvođača kojemu bi Grad platio izradu strategije!

Mailovi koje smo razmijenili vijećnica Marijana Puljak i ja vezano uz izradu Strategije razvoja ne isključuju ono što sam ranije rekao, već samo potvrđuju moju tvrdnju da se radi o zahtjevu za zaposlenje i to ozbiljno zaposlenje. Tim je riječima reagirao gradonačelnik Splita Ivo Baldasar na posljednje priopćenje nezavisne vijećnice Marijane Puljak u kojem je ona poslala prepisku s njim u vezi izrade Strategije grada.

–  Iz maila Marijane Puljak u kojemu kaže da je metodologija izrade Strategije njihov volonterski doprinos gradu, a da bi izradu Strategije morali platiti odabranom izvođaču, razvidno je da bi oni napravili metodologiju koja bi direktno utjecala na odabir izvođača i kojem bi se sve to skupa platilo. To sam odbio i usmeno obavijestio da će Grad to sam napraviti bez da ikome plati i na tome se radi –  odgovorio je gradonačelnik.

Potom je dodao i da je to bio trenutak kad se njihov odnos počeo radikalno mijenjati.

– Također, kad već zaoštravamo cijelu priču, a na inzistiranje Puljak, moram reći da je to bio trenutak kada se i naš odnos radikalno počeo mijenjati tj. od moguće suradnje do sada potpune nesuradnje – zaključio je Baldasar. 

Strasti su se, podsjetimo, uzburkale nakon što je Baldasar kazao jučer, odgovarajući na upit medija, da nema vijećnika koji ga nije molio da zaposli nekoga i gotovo da nema nikoga tko dolazi u Banovinu, izuzev medija, a da ga nije molio za neku vrstu zapošljavanja ili pomoći kod zapošljavanja.

Prva je reagirala Marijana Puljak navodeći da to nije istina i tražeći ispriku. Nakon što je Baldasar rekao da je njena stranka tražila izradu Strategije grada, Puljak je opet reagirala i poslala na uvid javnosti prepisku mailom s Baldasarom iz koje se, kako je pojasnila, vidi da su nudili volonterski doprinos. Priča će, vjerojatno, dobiti svoj epilog na sjednici Gradskog vijeća…

POSLJEDNJE DODANO: