Splićanka Ivana Babić svjetska juniorska prvakinja u taekwondou

Ivana Babić, članica splitskog Marjana, nova je svjetska juniorska prvakinja u taekwondou u kategoriji do 55 kilograma. Posljednjeg dana prvenstva Babić je nanizala fascinantnih šest pobjeda uz ukupnu bodovnu razliku 84:16. Redom je svladala, odnosno deklasirala reprezentativke Švicarske, Lesota, Perua, Njemačke, Turske i Koreje.

Mladoj Splićanki je to drugo veliko odličje u karijeri nakon bronce na europskom kadetskom prvenstvu 2011. godine. Vrijedi spomenuti kako je u Kineskom Tajpehu u gradu Nanjing Babić upisala 11 pobjeda na dva natjecanja u razmaku od svega tri dana uz ukupnu razliku poena 107:20. Najprije je u kvalifikacijama za olimpijske igre mladih slavila pet puta da bi danas kao pobjednica izašla iz još šest borbi.

Babić je splitskom Marjanu donijela i jubilarnu 30 medalju sa svjetskih i europskih prvenstava odnosno olimpijskih igara, 13 seniorskih, 5 juniorskih i 12 kadetskih odličja u posljednjih sedam godina.

Hrvatska ženska juniorska reprezentacija osvojila je i drugo mjesto u ukupnom poretku s dva zlata i dva naslova svjetskih prvakinja Matee Jelić i Ivane Babić iza odličnih Britanki koje su pored dva zlata upisale i dvije bronce.

Matea Jelić je proglašena najboljom juniorkom svijeta odnosno MVP svjetskog prvenstva, a izbornica Lidija Katalinić Špoljarić najboljom trenericom svijeta u juniorskom uzrastu.

Posljednjeg dana prvenstva na tatami je izašao i Karlo Krapec koji je u izvrsnoj borbi poražen u borbi za medalju od reprezentativca Irana.
Hrvatski taekwondo je i dalje u samom svjetskom vrhu u konkurenciji čak 206 aktivnih članica i preko 100 milijuna natjecatelja, a ubrzo stižu novi izazovi: europsko seniorsko prvenstvo, svjetsko kadetsko, olimpijske igre mladih…..

REZULTATI,

IVANA BABIĆ, do 55kg:

1. kolo: Diana Stromvig, Švicarska 22-0
2. kolo: Mapuleng Tiheli, Lesoto 20-1
3. kolo: Daniela Quispe, Peru 13-4

četvrtfinale: Madeline Folgmann, Njemačka 4-3 zlatni bod

polufinale: Fatma Saridogan, Turska 14-4

finale: Geum-Byeol Lim, Južna Koreja 11-4

KARLO KRAPEC, do 59kg:

1. kolo: slobodan
2. kolo: Linus Linden, Švedska 10-6
3. kolo: Henrik Badaljan, Armenija 7-6

četvrtfinale: Reza Jafarpourzarrin, Iran 13-14

POSLJEDNJE DODANO: