SUKOB ISPRED VELVETA

Šef splitske policije podnio ostavku, u tučnjavi sudjelovao njegov sin

Načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Slobodan Marendić, objavio je svoju neopozivu ostavku nakon sukoba u kojem je njegov sin bio involviran. Incident se dogodio u noći s petka na subotu, rezultirajući teškim ozljedama jednog mladića.

U pismu javnosti, Marendić je istaknuo da je kriminalističko istraživanje preuzela druga policijska uprava kako bi osigurala profesionalnost i poštivanje načela institucionalne neovisnosti.

Njegovo službeno priopćenje prenosimo u nastavku:

Poštovani, ovim putem vas želim obavijestiti da sam podnio neopozivu ostavku na mjesto načelnika PU splitsko-dalmatinske. U noći s petka na subotu dogodio se sukob između više osoba u kojem je jedan mladić teško ozlijeđen, a o čemu je policijska uprava jučer izvijestila javnost.

S obzirom na to da je u ozljeđivanju mladića sudjelovao i jedan od mojih sinova, provođenje kriminalističkog istraživanja preuzeli su policijski službenici druge policijske uprave kako bi sve bilo istraženo maksimalno profesionalno, poštujući načelo institucionalne neovisnosti.

Iako ne postoji nikakav propust u smislu rukovođenja policijskom upravom niti sam se osobno ogriješio o zakon, smatram da je privatna situacija u kojoj sam se našao kao otac, nespojiva s mojom profesionalnom ulogom načelnika policijske uprave.

Vjerujem da je jedino ispravno da se trajno izuzmem od obavljanja rukovodećih funkcija unutar MUP -a. Pored svih napora za očuvanje sigurnosti, pored programa prevencije koje organiziramo i provodimo nemam moralno pravo ostati na čelu ove policijske uprave.

Stoga sam s današnjim danom podnio neopozivu ostavku na mjesto načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Zahvaljujem svim djelatnicima, kolegama i nadređenima na suradnji i korektnosti prethodnih godina i siguran sam da će razumjeti moju odluku. Obitelji ozlijeđenog mladića izražavam žaljenje zbog ovakvog događaja i nadam se prije svega što skorijem ozdravljenju njihova sina. – stoji u priopćenju.


POSLJEDNJE DODANO: