VREMENSKA PROGNOZA

Temperature će danas ići preko 30°C, evo kad očekivati pad temperature i kišu

Vremenska situacija nad Europom pod utjecajem je duboke ciklone sa središtem sjeverno od Velike Britanije i pritjecanja toplog saharskog zraka nad zapadnu Europu. Afrički zrak nad zapadnu Europu donosi znatne količine saharskog pijeska koji će od utorka zamutiti i atmosferu nad našim krajevima.

Frontalna zona povezana s ciklonom nad Britanijom proteže se od Španjolske do Skandinavije i sporo se premješta prema sjeveroistoku. Nad našim krajevma prostire se polje povišenog tlaka anticiklone sa središtem nad sjevernom Afrikom i Sredozemnim morem. – piše N1.

Danas će biti sunčano i toplo uz slab zapadni i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu poslijepodne pojačan maestral. Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti do 30, a na Jadranu oko 25°C.

Ponedjeljak do 31°C, navečer naoblačenje

Sutra, u ponedjeljak, sunčano i iznimno toplo. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti oko 11, na Jadranu 14, Najviše dnevene temperature u unutrašnjosti do 31°C. A na Jadranu oko 25. U ponedjeljak navečer u najzapadnijim krajevima unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu naoblačenje sa zapada povezano uz približavanje fronte koja će se glavninom premještati sjevernije od Alpa, a u našim krajevima moguć je u utorak i u noći na srijedu pokoji pljusak i grmljavina.

Polovica tjedna – kiša žute boje

U utorak i srijedu neka vas ne iznenadi kiša koja će ponovo biti žute boje. Prolaz oslabljene fronte pratit će manji pad temperature zraka te će temperature biti za tri do pet stupnjeva niže od današnjih. Promjenu vremena uz obilnije oborine, pad temperature i nestabilnosti u obliku grmljavinskih pljuskova možemo najaviti u izbornom tjednu.

POSLJEDNJE DODANO: