INSPEKTORI U AKCIJI

S tržišta povučeno pola tone šunke, kulena… U strahu i kupci i trgovci

Kakva je kvaliteta hrane koju jedemo ovog Uskrsa? Inspektori su u akciji i s tržišta su povukli više od pola tone suhomesnatih proizvoda.

Zabrinuti su i kupci i trgovci. Kobasice, kulen, šunka – masni, slasni i neispravni, odnosno bez utvrđenog podrijetla. Tržnice su ih pune, a odakle su ondje stigli, inspekcija nije mogla otkriti.

Nekoliko puta inspektorat je posjetio splitski pazar. Od početka godine na tržnicama diljem zemlje obavljena su 94 inspekcijska nadzora. Za više od 640 kilograma suhomesnatih proizvoda nije se moglo dokazati da potječu iz registriranih veterinarskih objekata. Takvu hranu prodavali su uglavnom OPG-ovi.

Na pitanje kupuje li suhomesnate proizvode na tržnici, Miro kaže: “

Ne. To je najopasnije, tu su bakterije poznate, ali nitko tu nema kontrolu da vodi. Nitko tu nema uvjete za prodavati te suhomesnate proizvode, trebalo bi to zabraniti totalno, u trgovinama se sve zna, ovdje ništa, ako se razbolite kome se žaliti.

Posljednjih mjeseci naplaćene su 23 kazne i pokrenuta 32 prekršajna postupka. Više pogledajte u prilogu Kristine Čirjak za RTL Danas

POSLJEDNJE DODANO: