NESUGLASICE OKO VEČERE

Romantični studentski izlazak na ćevape završio na sudu

Splitski student (26) prekršajno je kažnjen sa 180 eura zbog nasilja u obitelji nakon što je romantični izlazak s djevojkom na ćevape završio eskalacijom sukoba. Incident se dogodio 5. travnja oko 22 sata na parkiralištu trgovačkog centra Joker u Splitu, prenosi Jutarnji list.

Prema izjavama svjedoka, situacija je eskalirala kada je djevojka odbila prijedlog za večeru na ćevapima. Svjedoci su čuli vikanje i vidjeli povlačenje djevojke u vozilo, nakon čega su alarmirali policiju. Mladić je pred sudom priznao da je bio vidno ljut i uznemiren zbog nesuglasica oko izbora mjesta za jelo te je udarajući rukama po volanu vikao nerazgovijetne riječi. Kada je djevojka pokušala izaći iz auta, nekoliko puta ju je povukao natrag u vozilo, ali tvrdi da je nije ozlijedio niti imao namjeru to učiniti.

Nakon što su krenuli prema drugoj lokaciji, na Pojišanu ih je zaustavila policija, obaviještena o njihovom ponašanju ispred Jokera. Mladić je pred sudom izrazio žaljenje zbog događaja te je naveo da su se on i djevojka pomirili i nastavili normalno funkcionirati.

Bio sam vidno ljut i uznemiren zbog nesuglasica oko određivanja lokacije za jelo. Predložio sam joj da odemo na ćevape što se njoj nije svidjelo pa je situacija eskalirala. Povišenim tonom sam joj izustio nerazgovijetne riječi udarajući rukama po volanu. A kad je ona pokušala izaći iz auta van, nekoliko puta sam ju povukao u auto uz viku. Nisam ju ozlijedio, niti sam imao namjeru. Na kraju smo krenuli na drugo mjesto prema Pojišanu, ali tamo su nas zaustavili policajci koji su nam rekli da su imali dojavu građana o našem ponašanju ispred Jokera – branio se na sudu optuženi mladić navodeći da su se on i djevojka nakon svega pomirili i da normalno funkcioniraju dalje. Ujedno je iskazao žaljenje radi događaja.

Prilikom izricanja kazne, sud u njegovu slučaju nije pronašao otegotnih okolnosti dok mu je olakotna njegova ranija nekažnjavanost, činjenica da je student i na skrbi roditelja, ali i jer je iskreno iskazano žaljenje… Ako kaznu plati u narednih 90 dana, omogućen mu je popust odnosno plaćanje dvije trećine sankcije od dosuđenih 180 eura.

POSLJEDNJE DODANO: