SIGURNOSNI PROPUST

Policija podnijela prijavu protiv organizatora bikijade u Radošiću

U vezi s javnim okupljanjem održanim u Radošiću 2. lipnja, policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim muškarcem, za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo “Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom” prema članku 215. stavak 2. u vezi stavka 3. Kaznenog zakona.

Istragom je utvrđeno da 33-godišnjak, kao odgovorna osoba, nije poduzeo odgovarajuće zaštitne mjere postavljanjem adekvatne zaštitne ograde kako bi se spriječila opasnost za živote gledatelja. Umjesto toga, smatrajući olako da opasnost neće nastati, postavio je neadekvatnu zaštitnu ogradu. Tijekom borbe bikova, dva bika probila su ogradu i utrčala među gledatelje, čime je izazvana opasnost za živote prisutnih.

Nadležnom državnom odvjetništvu bit će podnesena kaznena prijava protiv 33-godišnjaka.

Osim toga, kriminalističko istraživanje bit će provedeno i nad 59-godišnjim muškarcem koji je tijekom incidenta vodio bika koji je ozlijedio jednog gledatelja. Protiv njega se sumnja da je ostvario obilježja kaznenog djela “Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti” iz članka 222. stavak 3. KZ-a u vezi s člankom 215. stavak 1. i 3. KZ-a.

POSLJEDNJE DODANO: