PRODAVALI SU KOKAIN, HEROIN..

Uhićeno 15 dilera s područja Hrvatske, zaradili milijun eura

Jučer je uhićeno devet osoba, svi hrvatski državljani, a četiri osobe obuhvaćene ovim istraživanjem se od ranije nalaze u zatvoru.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je  uhićeni 37-godišnjak od lipnja 2020. do svibnja 2021. godine povezao u zajedničko djelovanje ostale okrivljenike radi kontinuirane nabave i prodaje različitih vrsta droga, a sve radi stjecanja znatne nepripadne imovinske koristi.

Tijekom jučerašnjeg dana provedene su hitne dokazne radnje, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja Policijska uprava splitsko-dalmatinska podnijela je kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. Devet uhićenih osoba (37-godišnjak, dvojica 45-godišnjaka, dvojica 40-godišnjaka, dvojica 41-godišnjaka, 32-godišnjak i 42-godišnjakinja) predano je pritvorskom nadzorniku, a za tri osobe se još traga.

USKOK je donio rješenje o provođenju istrage protiv 15 hrvatskih državljana i jednog državljanina Slovenije zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

Na opisani način je nabavljeno i preprodano najmanje gotovo 30 kilograma kokaina, 11 kilograma amfetamina, 35 kilograma konoplje te dva kilograma heroina, čime je zločinačko udruženje pribavilo nepripadnu imovinsku korist od preko 1.000.000,00 eura, koju su međusobno podijelili.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv dvanaestero okrivljenika.


  

POSLJEDNJE DODANO: