HRVATSKA - UKRAJINA 21:10

Ragbijaši za kraj odnijeli pobjedu u Makarskoj

Hrvatski ragbijaši u utakmici za 11. mjesto na prvom turniru Europskog prvenstva u Makarskoj pobijedili Ukrajinu rezultatom 21 – 10 i trijumfom se oprostili od domaće publike. Polaganja su postigli Perić, Rizzi i Svaguša, a sva tri je pretvorio Jurišić.

Ponosan sam što smo s momcima iz domaće lige, osim braće Rizzi, igrali protiv profesionalnih igrača. Jedino smo protiv Njemačke odigrali baš loše, Nijemci su bili ubojiti, ali u svim su susretima naši momci pokazali srce. Evo, Ukrajina nas je u finalu Trophy divizije u Zagrebu pobijedila prošle godine, a sad smo je savladali, iako je imala 90 posto istu momčad, rekao je izbornik Anthony Poša

Hrvatska je u skupini izgubila od Irske, Gruzije i Njemačke, potom i od Litve u razigravanju za poredak od devetog do dvanaestog mjesta. Kako dvije reprezentacije spadaju u nižu Trophy diviziju, hrvatski igrači za tri tjedna na drugom turniru EP-a moraju loviti bodove za ostanak.

onosni smo na prvu pobjedu Hrvatske u ovom, najvišem rangu. Nekome 11. mjesto možda zvuči loše, ali za nas je velika stvar, dali smo sve od sebe i lani da uđemo u ovo društvo i sada da se borimo s takvim suparnicima. A velika zahvala i organizatoru i navijačima, koji su nas bodrili iako je vani valjda 45 stupnjeva Celzijevih. Vidimo se u Hamburgu, reako je Nik Jurišić.

POSLJEDNJE DODANO: