VOLONTERSKA AKCIJA

Provjerite zdravlje: Mjerenje šećera u krvi i savjetovanje u Splitu

Volonterska akcija “Mjerenje šećera u krvi i savjetovanje”, u organizaciji Udruge „MI“ – Split i Splitsko dijabetičkog društva, će se održati u petak, 24.5.2024. između 13.30 i 15 sati, u prostorijama Centra Zlatno doba, a svim će zainteresiranim građanima na raspolaganju biti stručnjaci iz udruge Splitsko dijabetičko društvo za sva pitanja, analizu stanja i savjetovanje o prevenciji i liječenju bolesti.

Šećerna bolest ili dijabetes, poremećaj je povećanja razine šećera (glukoze) u krvi, koji se zbiva kada gušterača prestane potpuno ili djelomično proizvoditi hormon inzulin ili proizvedeni inzulin nije djelotvoran u organizmu.

Dijabetes je uzrok sve značajnijeg broja zdravstvenih komplikacija te je jedan od značajnih uzroka smrti uzrokovanih komplikacijama ove bolest. Poslije pedesetih godina života, razina glukoze (šećera) u krvi postupno se povisuje kod većine osoba. Kada se razina šećera u krvi starijih osoba značajnije poveća, riječ je o dijabetesu. Zato se i blaga povećanja razine šećera u krvi starijih osoba moraju shvatiti ozbiljno i ne smiju se pripisati starosti.

Aktivnost se održava u sklopu nacionalne kampanje Hrvatska volontira. Cilj je ovogodišnje kampanje podići svijest javnosti o važnosti volontiranja i osobnog angažmana građana u doprinosu vrijednostima Europske unije, uz isticanje ključne uloge volontiranja u stvaranju i razvoju različitih europskih vrijednosti.

POSLJEDNJE DODANO: