KVALIFIKACIJE ROLAND GARROSA

Duje Ajduković zakazao, Jana Fett prošla u 3. kolo

Duje Ajduković još uvijek neće debitirati u glavnom ždrijebu jednog od četiri Grand Slam turnira, 23-godišnji Splićanin je eliminiran u 2. kolu kvalifikacija Roland Garrosa od domaćeg tenisača Geoffreya Blancaneauxa (5:7, 4:6) i sigurno je jako razočaran zbog toga, jer je Francuz 147 mjesta lošije rangiran od njega.


U ovom dvoboju najveća enigma bila je kako zadržati vlastiti servis. Od 22 odigrana gema u čak 16 je tenisač gubio svoj početni udarac. Što i baš nije normalno, ali se događa. U prvom setu je tako Blancaneaux prvi došao do prednosti (3:1), a nakon što je to odmah nadoknadio, Ajduković je dvaput imao višak (4:3, 5:4) i na kraju ostao bez seta breakom Francuza za 7:5. U drugom setu je bilo još čudnije, prvih šest gemova je išlo kontra servisa, s time da Ajduković niti jednom nije zadržao prednost. Onda je Blancaneaux napravio break za 5:3, Ajduković vratio, ali samo da bi još jednom, posljednji put izgubio servis.


Ajdukoviću je ovo bio četvrti pokušaj da se plasira u glavni ždrijeb Grand Slam turnira.
U hrvatskom derbiju kod tenisačica, Jana Fett je opravdala ulogu favoritkinje i svladala Leu Bošković sa 6:3, 6:2, te se plasirala u posljednje kolo kvalifikacija.

POSLJEDNJE DODANO: