PRIVEDENO NEKOLIKO OSOBA

Pronađeni su tragovi krvi u istrazi nestanka male Danke

U najnovijem razvoju slučaja nestanka male Danke Ilić (2), forenzička analiza jednog od automobila povezanih s nestankom otkrila je prisutnost tragova krvi. Ovo otkriće dodatno komplicira već napetu situaciju, stavljajući novi fokus na istražitelje.

Dragan J. Vučićević, glavni urednik Informera, tijekom gostovanja u programu “Info jutro” istaknuo je da su nakon otkrića da djevojčica sa snimke iz Beča nije Danka, istražitelji pojačali svoje napore. Ovaj novi trag krvi dodaje važan element u nastojanjima da se razriješi misterij nestanka.

Osim toga, provjereno je stotinu automobila u proteklih deset dana, a na temelju novih dokaza, neki pojedinci su privedeni. Iako se još uvijek čeka službena izjava policije, ova informacija sugerira da istraga napreduje.

Vučićević je također istaknuo da se aktivno pretražuju lokacije gdje postoji sumnja da bi se nešto važno moglo pronaći, dok istovremeno inspektori intenzivno rade na terenu.

Devojčica definitivno nije u Beču, videli smo juče. Noćas je intenzivirana istraga. Forenzičkom istragom jednog od automobila pronađen je trag krvi. Pretražuju se sad lokacije gde se sumnja da nešto može da se nađe. Ove najnovije vesti iz istrage nisu nimalo dobre. U proteklih deset dana je forenzički provereno stotinu automobila. Na osnovu tog dokaza do kog se došlo, neki ljudi su privedeni. Mislim da već imamo i uhapšenih, ali nemamo zvaničnu potvrdu. Očekujemo neko zvanično saopštenje policije u toku dana. Pretražuje se teren – otkrio je Vučićević.

Ova najnovija saznanja, iako teška, ukazuju na ozbiljnost kojom se pristupa slučaju nestanka male Danke Ilić i daju nadu da će istina uskoro izaći na vidjelo.

POSLJEDNJE DODANO: