GREŠKA U IDENTIFIKACIJI

Oglasila se austrijska policija: Dijete sa snimke iz Beča nije nestala Danka Ilić

Austrijska policija je rano jutros priznala svoju grešku i definitivno isključila povezanost rumunjskih državljanki sa nestalom djevojčicom Dankom Ilić. Incident je započeo kada je srpski državljanin koji živi u Beču primijetio malo dijete u pratnji dvije odrasle žene na tramvajskoj stanici. Uslijed sličnosti djevojčice sa dvogodišnjom nestalom djetetom u Srbiji, napravio je video snimku troje ljudi i podijelio je sa srpskim vlastima, prenosi Blic.rs.

Međutim, nakon što su rođaci nestale djevojčice pregledali slike i izjavili da se najvjerojatnije radi o njoj, Uprava bečke državne policije je objavila fotografije 3. aprila 2024. godine po nalogu bečkog javnog tužiteljstva. Međutim, identitet osoba sa slika je sada razjašnjen, i kontakt je uspostavljen s njima. Na temelju istrage i pratećih činjenica, austrijska policija jasno i bez ikakve sumnje isključuje povezanost osoba sa slika i nestale djevojčice iz Bora.

Ured bečke državne kriminalističke policije nastavlja istragu o sumnji na otmicu djece. Ova situacija jasno pokazuje važnost temeljite istrage i pažljivog praćenja činjenica prije donošenja zaključaka ili objavljivanja informacija koje mogu imati velike posljedice.

POSLJEDNJE DODANO: