VREMENSKA PROGNOZA

Promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja

Vremenska prognoza za prvih 12 sati na Jadranu donosi promjenljivo oblačno vrijeme uz sunčana razdoblja, s duljim i češćim suncem na Jadranu. U unutrašnjosti se očekuje lokalna pojava malih kišnih padalina, dok je moguć poneki pljusak duž dalmatinske obale. Vjetar će većinom biti slab, s povremenim umjerenim sjeverozapadnim i sjeveroistočnim udarima. Na Jadranu će prijepodne puhati bura, koja će biti jaka, a podno Velebita i olujna, dok će kasnije prevladavati sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Temperature zraka će se kretati između 15 i 20 °C.

U sljedećih 12 sati, očekuje se slab do umjeren vjetar, s pojačanim sjeverozapadnjakom na krajnjem jugu Jadrana. Noću će uz obalu biti tiho, a na južnom Jadranu povremeno umjerena bura. More će biti mirno ili malo valovito, osim na južnom i srednjem Jadranu gdje će biti ponegdje umjereno valovito. Nebeska će se pokrivenost kretati od pretežno vedrog do povremeno umjereno oblačnog, uz mogućnost sumaglice na pojedinim mjestima.

Ukupno gledajući, očekuje se promjenjivo vrijeme s mogućnošću kiše i pljuskova, uz povremene sunčane periode i razvedravanje prema večeri.

POSLJEDNJE DODANO: