DRŽAVNI HIDROMETEOROLOŠKI ZAVOD

Promjenjivo vrijeme s kišom duž jadranske obale

U većem dijelu Hrvatske danas će biti djelomično sunčano vrijeme, dok će na istoku zemlje biti oblačnije, s očekivanim postupnim porastom naoblake poslijepodne. U unutrašnjosti Dalmacije i na srednjem Jadranu može pasti malo kiše, posebice u jutarnjim satima. Ujutro će se na kopnu mjestimice javljati magla.

Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni na kopnu, dok će na Jadranu puhati jugo, koje će prema večeri jačati. Najviše dnevne temperature kretat će se između 12 i 17 °C.

Prema vremenskoj prognozi za prvih 12 sati, na sjevernom i srednjem Jadranu očekuje se tiho ili vjetar promjenjivog smjera koji će kasnije poprimiti karakteristike juga, jačajući na 6-20 čvorova. Na južnom Jadranu prevladavat će sjeverozapadni vjetar, a moguća je i pojava bure. More će biti umjereno valovito, a vidljivost ograničena, posebice zbog magle na sjevernom dijelu Jadrana.

U sljedećih 12 sati, očekuje se nastavak promjenjivog vremena uz pojačanje juga na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te jačanje bure na krajnjem sjeveru. Na kopnu će prevladavati djelomično sunčano vrijeme s mogućim mjestimičnim pljuskovima, dok će na Jadranu biti pretežno oblačno s mogućim lokalnim kišama i pljuskovima praćenima grmljavinom.

Ovo je najnovija meteorološka prognoza koja sugerira promjenjive vremenske uvjete diljem Hrvatske, stoga je važno pratiti daljnje informacije i pripremiti se za moguće kiše i promjene u vjetru.

POSLJEDNJE DODANO: