UDOMLJAVANJE LOVAČKIH PASMINA

Projektom Vautinovo i ove se godine poklanja ljubav napuštenim životinjama

Veljača je mjesec ljubavi, a akcija Vautinovo slavi upravo ljubav – prema životinjama.

Vautinovo već 6. godinu zaredom organiziraju entuzijasti i ljubitelji životinja poznatiji kao Apipet, tvrtka iz Splita koja se bavi proizvodnjom dodataka prehrani za pse i mačke.

Iz godine u godinu vrijedna ekipa iz Apipeta pomaže napuštenim životinjama diljem Hrvatske, kako doniranjem hrane i prikupljanjem sredstava, tako i promoviranjem udomljavanja.

Ove godine, projekt Vautinovo realizira se u suradnji s lokalnom zakladom za zaštitu životinja Beštie.

Primarni cilj projekta je podići svijest o udomljavanju – specifično lovačkih pasmina, jer se one najteže udomljavaju. U srce projekta stavljen je lovački pas Dobri, koji je proveo čak 3 godine u skloništu. Dobri je pronađen maltretiran i zanemaren na kratkom lancu u nepovoljnim uvjetima na otoku Hvaru, no prošli tjedan je sretno udomljen u toplu obitelj.

Novi štićenik projekta je Klement, pronađen skupa s Dobrim na lancu. Iako presretan za svog, “brata” Dobrog koji je udomljen, Klement je sada još usamljeniji nego prije, i željno iščekuje neku nježnu dušu kojoj može pružiti svoju bezuvjetnu ljubav.

Vautinovu, osim udomljavanja njuškica, možete doprinjeti na način da donirate hranu direktno preko Apipetove stranice, a Apipet tim će također od svake narudžbe koju zaprime za vrijeme veljače donirati 1kg hrane Beštijama.

Napuštenih životinja u zakladi za zaštitu životinja Beštie trenutno ima oko 95, a čak trećinu čine upravo ranije spomenuti lovački psi koji se teško udomljavaju.

Više informacijama o akciji možete pogledati na stranicama Beštija i Apipeta.

POSLJEDNJE DODANO: