PROLJETNI PODSJETNIK

Proljetna kampanja splitskog fotografa ‘Born to Be Different’ obilježava Dan osoba s Down sindromom

21. ožujka datum koji se tradicionalno smatra službenim početkom proljeća, unatoč činjenici da je već dugi niz godina proljeće zvanično obilježeno dan ranije u kalendarima, još uvijek nosi poseban značaj. Osim što označava dolazak toplijih dana i buđenje prirode, 21. ožujka u srcima mnogih obilježen je kao Svjetski dan osoba s Down sindromom. Ovaj simbolični datum ističe jedinstvenost trisomije, odnosno prisutnost cijelog ili dijela trećeg kromosoma u 21. paru.

U znak solidarnosti i podrške djeci s Down sindromom te promicanja njihova ravnopravnog sudjelovanja u društvenom životu, splitski fotograf Ivan Gudić već nekoliko godina zaredom obilježava ovaj važan datum.

Ove godine, Ivan Gudić je kreirao mini kampanju nazvanu ‘Born to be Different’ (Rođen da budeš drugačiji), koja slavi raznolikost i jedinstvenost svakog pojedinca. Snimana u konjičkom klubu Sv. Mihovil u Trilju, kampanja je imala za glavne protagoniste Ritu i Antonelu.

Inspiraciju za ovogodišnju kampanju pronašao sam dok sam s prijateljicom bio u šopingu i primijetili smo preslatku ‘country’ modnu kolekciju ukrašenu suncokretima, koji su poznati kao simbol osoba s Down sindromom. Želio sam ovom kampanjom poslati poruku o tome koliko su posebni i kako jedan jednostavan osmijeh može uljepšati dan i obogatiti život – istaknuo je Gudić.

Ova kampanja ne samo da podsjeća na važnost inkluzije i prihvaćanja različitosti u društvu, već istovremeno naglašava ljepotu koja proizlazi iz jedinstvenosti svakog pojedinca. Ivan Gudić svojim radom nastavlja širiti svijest o važnosti poštovanja i podrške osobama s Down sindromom, ističući njihovu vrijednost i doprinos zajednici, njegovu galeriju pogledajte u nastavku…

POSLJEDNJE DODANO: