SLAVEN RIMAC I KREŠIMIR LJUBIČIĆ

„Blizu smo nekih povijesnih rezultata u ABA ligi, treba nam pomoć navijača“

Cibona nikada nije nezainteresirana kada dolazi u Split, upozorio me kolega Marin Maljković, pa ću se ja korigirati. Ipak je ovo derbi dva ljuta rivala, u pravu je Marin. I ako bi Cibona ikako mogla naškoditi Splitu, u prijevodu, zasmetati mu u hvatanju doigravanja u ABA ligi, Cibona će to i napraviti. Prema tome, oprez je nužan. Cibona ne dolazi nezainteresirana na utakmicu 24. kola ABA lige u petak od 21.00 sati, nego je rasterećena. Stoga i opasna, iako je ostala bez Domagoja Vukovića i Tomislava Buljana, te na tablici ne može ni gore ni dolje.

Iza nas su dvije pobjede u gostima, u Zaboku i Novom Mestu. Prije svega očekujemo dobru podršku s tribina, želimo izboriti playoff, a s pobjedom nad Cibonom bismo bili korak bliže – rekao je Krešimir Ljubičić, koji je iz Cibone ljetos došao u Split.

Uvijek je to dobra utakmica, bez obzira gdje se igralo. Oni su nas dobili u ABA ligi, mi njih u prvenstvu. Moramo biti koncentrirani i pratiti upute trenera.
Prije svega moramo zaustaviti njihovu tranziciju, igraju brzo i atraktivno, ali ne bih nikoga izdvajao. Oni već dugo igraju u ovom rangu, imaju raznovrsne igrače, imaju uigranu petorku iz prvenstva Hrvatske, te igrače koji su aktivni samo u ABA ligi
– mišljenje je centra Splita, koji je za kraj dodao:

Iskreno se nadam da će tribine biti dobro popunjene.


Trener Slaven Rimac ovako je najavio utakmicu:

Sigurno nas čeka rezultatski vrlo bitna utakmica za nas. Oni su osigurali opstanak, u playoff ne mogu. Svejedno, očekujem zahtjevnu utakmicu, na terenu se mora vidjeti kome je utakmica važnija. Moramo pokazati puno veću želju, htijenje, odgovornost i nadam se da će publika biti dodatan motiv. Stvarno nam treba pomoć, blizu smo nekih povijesnih rezultata u ABA ligi, ali ne treba nas to opterećivati.


Cibona je izgubila četiri utakmice u nizu, ne djeluje opasno u posljednje vrijeme.

Da, ali ovo je jedna utakmica, moramo odigrati što se od nas očekuje. Kvaliteta je na našoj strani. Ne smijemo ući u zamku u koju upada dosta ekipa protiv njih. Kao da su oni umorni. U ABA ligi su odigrali iznad očekivanja. Stvarno ih moramo respektirati. Ne treba nikoga podcjenjivati, imaju 8, 9 igrača u rotaciji. Svatko može imati svoj dan. Kao što je imao Proleta protiv Mege.


Bez obzira na stanje na tablici, derbi je uvijek derbi, a Cibona je mamac na Gripama.

Logično je da ta utakmica privlači navijače. Sjećam se i dok sam igrao da nikada nije bilo lako igrati na Gripama, a vrijedi i obratno. U kakvom god stanju bile ekipe, treba se pokazati na parketu.

POSLJEDNJE DODANO: