KRVOPROLIĆE U KAŠTELIMA

Pročelnik splitskog HGSS-a u šoku: “Naš Kruno trebao je provesti još malo blagdanskog vremena s obitelji, ali…”

Joško Krivić, 58-godišnji pomorac, osoba je koja će biti prijavljena, po svemu sudeći, za dva pokušaja ubojstva u Kaštel Štafiliću, u Bijačkoj ulici kada je u posljednjim satima 1. travnja prvo izrešetao automobil Kruna B. (44) ranjavajući tako muškarca u trbuh, noge i ruku, a onda i napao Maria J. (49) koji mu je priskočio u pomoć udarajući ga sjekirom u glavu i ruku.

Nesretni Kruno B. bio je član splitske stanice HGSS-a. Njegovi kolege, predvođeni pročelnikom Branimirom Jukićem, šokirani su kako je, nakon cjelodnevnog rada, njihov prijatelj izrešetan doslovce na kućnom pragu.

Bio je na dežurstvu planinarskog pohoda na Kozjak. Cijeli dan je bio na Kozjaku, prilikom povratka doma, teško je ozlijeđen ispred svoje kuće. Kruno je naš dugogodišnji član, vrijedan i pouzdan kolega pa nas je ovo šokiralo. Ma svakog normalnog, ali pogotovo nas prijatelje i kolege. Nama je najbitnije da Kruni bude dobro, da se oporavi i vrati svojoj obitelji i nama u stanicu – rekao je Jukić.

Znate da kao HGSS ulažemo velike napore da bi spasili ljudske živote i to radimo bez odustajanja pa je ovo što se dogodilo jedna društvena pogubna činjenica. Sve nas je potreslo i šokiralo ovo sve. Ono malo vremena što je trebao provesti u blagdanskom duhu s obitelji, dogodilo se što se dogodilo – podvukao je pročelnik stanice Split.

Kruno je trenutno u životnoj opasnosti. Nakon operacije smješten je u Jedinicu intenzivnog liječenja Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje. Stabilnih je vitalnih funkcija, ali s ozljedama više organskih sustava.

POSLJEDNJE DODANO: