VREMENSKA PROGNOZA

Pripremite se za vrući vikend

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), danas nas očekuje pretežno sunčano i vrlo toplo, čak vruće vrijeme. Poslijepodne u unutrašnjosti može doći do lokalnog umjerenog razvoja oblaka uz mogućnost pljuskova, osobito na zapadu zemlje. Tijekom noći izraženiji pljuskovi uz prolazno pojačan vjetar mogući su uglavnom u Međimurju i Hrvatskom zagorju.

Vjetar će većinom biti slab, dok će na Jadranu od sredine dana puhati umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 27 i 31°C. Spremite se za toplo i sunčano vrijeme, ali budite spremni i na moguće pljuskove u unutrašnjosti zemlje kasnije tijekom dana i noći.

Istočna Hrvatska Pretežno sunčano uz dnevni razvoj oblaka. Ujutro mjestimice kratkotrajna magla, poslijepodne umjeren razvoj oblaka i uglavnom suho. Vjetar većinom slab, vrlo toplo i vruće. Najniža temperatura od 15 do 17, najviša od 29 do 32°C.

Središnja Hrvatska Pretežno sunčano uz dnevni razvoj oblaka pa je popodne moguć poneki pljusak uz granicu sa Slovenijom, a navečer su u Međimurju i Hrvatskom zagorju mogući izraženiji pljuskovi praćeni obilnijom oborinom, tučom i pojačanim vjetrom. Najviša temperatura zraka od 28 do 31°C.

Gorski kotar i Lika Pretežno sunčano, u kotlinama ujutro kratkotrajna magla. U drugom dijelu lokalno umjeren razvoj oblaka i mala vjerojatnost za pokoji pljusak u Gorskom kotaru. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura zraka između 26 i 29°C.

Istra Pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku, a poslijepodne je ponegdje u unutrašnjosti Istre uz razvoj oblaka moguća kratkotrajna kiša ili pljusak. Ujutro i navečer vjetar će biti slab, sredinom dana slab, ponegdje umjeren jugozapadni i zapadni. More će biti malo valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 14 do 18°C, a najviša dnevna od 25 do 28°C.

Sjeverni Jadran Sunčano i vrlo toplo, u drugom dijelu dana u unutrašnjosti Istre postoji mala vjerojatnost za pokoji pljusak. Vjetar uglavnom slab, popodne do umjeren jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka od 26 do 29°C.

Dalmacija Vedro, u unutrašnjosti poslijepodne uz dnevni razvoj oblaka. Od sredine dana popuhivat će do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka između 27 i 31°C.

I sutra vruće, ali manje stabilno

Prema podacima DHMZ-a, sutra nas očekuje pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće vrijeme, ali ne posve stabilno. U drugom dijelu dana, u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, uz lokalni razvoj oblaka mogući su pljuskovi, osobito prema kraju dana u Podravini, gdje će pljuskovi biti praćeni grmljavinom.

Vjetar će uglavnom biti slab, dok će na Jadranu puhati umjeren vjetar s mora. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 12 i 17°C, dok će na obali i otocima temperature biti nešto više, između 18 i 21°C. Najviša dnevna temperatura većinom će se kretati između 26 i 30°C. I idućih dana očekuje se slično vrijeme.

POSLJEDNJE DODANO: