NASILJE IZA ZATVORENIH VRATA

Pomorac optužen za dugotrajno nasilje nad suprugom, prijetio: “Završit ćeš kao žena u Bosni”

Državno odvjetništvo je podiglo optužnicu protiv pomorca (34) zbog dugotrajnog nasilja nad svojom suprugom. Optužen je za prijetnje i fizičko zlostavljanje koje je žena trpjela od listopada 2020. do siječnja 2024. godine. Prema iskazu supruge, pomorac ju je godinama verbalno vrijeđao, omalovažavao i zastrašivao, uz učestale prijetnje ubojstvom, premlaćivanjem i klanjem, prenosi N1.

Osim verbalnog nasilja, optužnica navodi da ju je pomorac fizički zlostavljao, uključujući česte šamare i guranje, uz prijetnje posljedicama ukoliko bi o nasilju govorila bilo kome.

Sukob je kulminirao u siječnju 2024. kada je žena odlučila zatražiti razvod, a pomorac joj je prijetio da će je ubiti i oduzeti sina. Optužen je za nasilje u obitelji, a tužiteljstvo zahtijeva godinu dana zatvora.

U svojoj obrani pomorac je sve negirao.

Točno je da sam suprugu nazvao s broda i javio joj da ću ranije sići kako bismo riješili svoje razmirice. Nikada joj nisam prijetio niti sam ju tukao i vrijeđao, ona je to sve prenapuhala – uvjeravao je istražitelje.

Žena je pak opisala kakvom je zlostavljanju sve bila izložena.

Bojala sam se svog supruga. Svi moji su bili u Crnoj Gori i nisam se mogla nikome obratiti za pomoć. Bilo me strah kako će on reagirati. Kada sam ga prijavila otišla sam sa sinom u sigurnu kuću, a zatim k svojoj obitelji u Crnu Goru – izjavila je dodajući kako i danas živi u Crnoj Gori.

POSLJEDNJE DODANO: