VJEČNO NASLIJEĐE

Položeni vijenci u čast dr. Franje Tuđmana na 102. godišnjicu njegova rođenja

Danas, 14. svibnja, Hrvatska obilježava 102. obljetnicu rođenja svog prvog predsjednika, dr. Franje Tuđmana. U Velikom Trgovišću, mjestu njegova rođenja, kao i u Splitu, gdje je postavljen njegov spomenik, HDZ Split se okupio kako bi odali počast vizionaru koji je odigrao ključnu ulogu u stvaranju moderne i neovisne Hrvatske.

Dr. Franjo Tuđman, povjesničar, političar i vojni strateg, ostavio je dubok i trajan pečat na hrvatsku povijest. Njegova politička karijera kulminirala je s osnivanjem Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) krajem 80-ih godina prošlog stoljeća, čime je započela politička transformacija koja je dovela do stvaranja neovisne Republike Hrvatske.

Njegova vizija i ideje nastavljaju živjeti kroz politiku HDZ-a, koji i danas zagovara nacionalni suverenitet, gospodarski napredak i demokratske vrijednosti. Tuđmanova uloga u procesu stvaranja Hrvatske ne može se prenaglasiti, a njegovo naslijeđe i dalje služi kao inspiracija i smjernica za suvremene političke ideale.

Položeni vijenci i svijeće pred njegovim spomenikom simbol su zahvalnosti i poštovanja prema čovjeku čija je vizija omogućila ostvarenje sna mnogih generacija Hrvata – stvaranje neovisne i suverene Hrvatske.

Ova obljetnica prilika je za podsjećanje na vrijednosti koje je Tuđman zagovarao te za ponovno promišljanje o putu koji Hrvatska želi slijediti u budućnosti. Njegova strast prema nacionalnom ponosu, suverenitetu i demokraciji ostaje temelj modernog hrvatskog društva i političke kulture.

POSLJEDNJE DODANO: