SPAS U ZADNJI ČAS

Novi detalji o potresnom slučaju pronađenog novorođenčeta

Sinoć oko 23 sata u kontejneru u Zaprešiću je pronađen tek rođeni dječačić umotan u deku. Dvojica mladića koji su se vraćali kući s treninga čuli su plač djeteta te su odmah reagirali i pozvali hitne službe. Nakon dojave, policija je odmah intervenirala i dijete je prevezeno u bolnicu Sveti Duh, prenosi INDEX.HR.

Prema riječima policije, novorođenče je pronađeno u stabilnom stanju i nije bilo životno ugroženo. Obavljen je očevid na mjestu događaja te slijedi kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog slučaja.

Voditeljica Odjela neonatologije Kliničke bolnice Sveti Duh, Rebeka Ribičić, potvrdila je da je novorođenče, koje je primljeno u bolnicu nakon pronalaska, u dobrom zdravstvenom stanju te se trenutno nalazi na jedinici intenzivnog liječenja radi opservacije. Dječak je bio pothlađen i deprimiranih vitalnih funkcija kada je zaprimljen, ali je brzo reagirao na terapiju i sada je stabilan.

Prema voditeljici neonatologije, novorođenče je procijenjeno da je bilo staro najviše dva sata kada je pronađeno. Nisu pronađeni znaci vanjskih ozljeda, a krv koja je bila na djetetu je majčina krv od poroda.

Zbog specifičnosti ovog slučaja, uključene su stručne službe, bolnica i centar za socijalnu skrb kako bi se donijela definitivna odluka o skrbi nad djetetom.

Zagrebačka policija nastavlja s istragom radi utvrđivanja svih okolnosti ovog slučaja te kako bi pronašla odgovorne za ostavljanje novorođenčeta u kontejneru.

POSLJEDNJE DODANO: