TONI PERKOVIĆ

„Meni je ovdje predivno, kao da mi je Split doma, a ne Pula“

U redovima Splita ne kriju da u Zagrebu u srijedu žele pobijediti Cibonu i tako u dvokoraku ući u finale prvenstva Hrvatske u košarci. Bilo bi im to treće uzastopno finale i vrlo vjerojatno treće uzastopno protiv Zadra. Kad se zna da je prva i posljednja titula prvaka u Hrvatskoj osvojena 2003. godine, onda znate i kako su završavala dva prethodna finala. No, to sada nije tema, bit će vremena i zato. Trenutno je u fokusu Cibona od koje je Split nemjerljivo bolji i to zato što Cibona na raspolaganju ima samo četiri seniora (Radovčić, Majcunić, Aranitović i Perasović), a ozbiljnu košarku od ostatke ekipe mogu igrati tek Katanović i Pavković. Uz takav hendikep Cibone, Splitu ne smeta što mu nedostaje iskusni Vuko, ali i Perkušić. Možda će faliti u finalu…
Toni Perković je najavio gostovanje u Zagrebu.

-Čeka nas sigurno zahtjevna utakmica. Oni su neopterećeni, znaju da mogu griješiti koliko hoće i da ih trener neće tek tako izvaditi iz igre. Vidjeli smo na Gripama u nedjelju da, ako smo mi pravi, kad-tad će to puknuti i mi ćemo se odvojiti. Moramo biti fokusirani do kraja i završiti priču o polufinalu.

Kao da su Žuti tek sada shvatili kako protiv Cibone. U pet ovosezonskih susreta do polufinala, Vukovi su dobili čak tri.

Cibona nam je nekako bila crna mačka. Čak i kad smo ih dobili u posljednjoj prije playoffa, bilo je nekako drž – ne daj. U Zagrebu smo ih već jednom dobili, dvadesetak razlike, neka se to ponovi.
Ne treba napominjati zašto je važno dobiti polufinale u dvije utakmice.

Donosi nam i predah i samopouzdanje, više vremena za napraviti taktiku protiv Zadra.

Perkovića čeka vrlo uzbudljivo ljeto. Najprije se nada pridružiti bratu Mauru, prvaku Hrvatske u nogometu s Dinamom.

Da, volio bih i ja postati prvak.
Onda slijedi reprezentativno ljeto, kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, možda i Olimpijske igre, a bit će i vjenčanja.

Datum vjenčanja je 13. srpnja, tako da mogu i na Olimpijske igre ako se plasiramo. Žao mi je što će nam u reprezentaciji faliti Bojan Bogdanović i Roko Badžim zbog ozljeda. Pripreme počinju 10. lipnja. Dat ćemo sve od sebe da osvojimo taj kvalifikacijski turnir.


Buduća supruga je Splićanka, Perkoviću je ovo druga epizoda u dresu Splita. U Francuskoj je izdržao samo jednu sezonu i vratio se u Split.

Meni je ovdje predivno, kao da mi je Split doma, a ne Pula.

POSLJEDNJE DODANO: